Florida en Bahamas 2024 – heenreis

Het is tijd voor een nieuw vliegavontuur in Amerika.

Ik ben al een aantal keren met vliegmaatje Marcel naar Amerika geweest om daar zelf te gaan vliegen. De vorige keer was in 2014, toen hadden we als doel een vlucht naar Kitty Hawk in Noord Carolina waar de gebroeders Wright hun eerste vlucht gemaakt hebben.

Dit jaar staat een vlucht naar de Bahamas op het programma, en een bezoek aan Sun ’n Fun Aerospace Expo.

Vandaag vliegen we met JetBlue via JFK New York naar Orlando. Het begon goed, wij op tijd op Schiphol, de Airbus A321Neo LR op tijd. De vlucht naar JFK was best aangenaam, veel beenruimte en de hele reis gratis WiFi! Maar dat betekent ook dat je meldingen over de aansluitende vlucht naar Orlando krijgt, en daar werden we niet blij van – een flinke vertraging zodat we niet om 9 uur ’s avonds aankomen maar om 1 uur ’s nachts! Balen!

Op JFK de autoverhuurder en hotel geïnformeerd over onze late aankomst. Om 10 uur ’s avonds vertrekt eindelijk onze vlucht en om 1 uur ’s nachts zijn we in Orlando. Nu bij de auto zien te komen. Die staat blijkbaar ergens buiten het vliegveld, we moeten wachten op een shuttle bus en om 2 uur staan we bij de pickup.

Dan blijkt dat er weer iets fout is gegaan. We zijn te laat voor onze auto en ondanks de telefoontjes krijgen we de auto niet mee. We komen erachter dat wij een fout hebben gemaakt, bij het boeken hadden we aangegeven dat we ’s nachts om 12 uur de auto zouden ophalen – dat moet dan wel de volgende dag zijn. Wij hadden 0:00 op woensdag 10 april aangegeven in plaats van donderdag 11 april…

Tegen een flink grotere prijs kunnen we een andere auto meekrijgen. Het moet maar, we moeten toch verder.

Tegen half vier komen we bij het hotel aan. We krijgen een kamer en als we naar binnen lopen blijken de bedden niet opgemaakt te zijn. Terug naar het kantoortje, we krijgen een grotere kamer als compensatie voor het ongemak.