Indonesië 2023 – via Singapore en Istanbul terug naar huis

Het was qua verkeer ongewoon rustig in Seminyak, in tegenstelling tot wat onze vorige chauffeur verwachtte in verband met de festiviteiten. Vandaag hebben we een andere chauffeur en in een half uur staan we op het vliegveld. Veel te vroeg maar beter zo dan te laat.

De vlucht naar Singapore verloopt voorspoedig. We hebben een losse vlucht met maatschappij Scoot van Bali naar Singapore, en daarna met Turkish Airlines via Istanbul naar Schiphol. Dat betekent dat we in Singapore door de paspoortcontrole moeten, koffers ophalen, naar de departures, koffers opnieuw inchecken en weer door de douane.
Toen we 3 weken geleden in Singapore aan kwamen hebben we een visum voor 90 dagen gekregen. Weliswaar hadden we opgegeven dat we na drie dagen richting Indonesië gingen, maar toch een visum voor 90 dagen. De gok was dat we op dat visum nu snel even het land in en uit konden. Nee dus. We werden bij binnenkomst door de douane teruggestuurd, eerst weer een visumaanvraag doen. Dat is niet echt ingewikkeld, een flinke online invuloefening.

Daarna mochten we richting de koffers, die lagen ondertussen lang en breed op de band. Dit was wat mij betreft het spannendst – wat als ze er niet zijn? Hoe komen de koffers dan thuis? Scoot hoeft ze alleen maar naar Singapore te brengen, en is Turkish Airlines aardig genoeg om koffers na te sturen als ze niet ingecheckt zijn? Maar goed, het is theoretisch, we hebben de koffers en kunnen daarna inchecken voor de vervolg vluchten.