Cruise NY – UK 22: Trein naar Londen

Morgen gaan we vanuit Londen terug met de trein naar Nederland. De trein vertrekt morgen om 11:04, het is handig om vandaag al naar Londen te reizen – kunnen we ook nog Londen toevoegen aan ons lijstje steden van deze vakantie.

Maar eerst een stukje hardlopen voor mij in de parken van Southampton, het waait nog steeds erg hard en de parken liggen bezaaid met takken. Uitkijken dus.

Ontbijt en dan met koffers in ongeveer 20 minuten naar het centraal station lopen van Southampton. Om half twaalf gaat een trein maar die gaan we niet halen want het is al half twaalf. Vincent haalt kaartjes en krijgt te horen dat de trein van half twaalf en kwartier vertraagd is, komt dat even goed uit anders hadden we moeten wachten op de trein van vijf voor twaalf, toch weer tien minuten winst.

Nog geen anderhalf uur later staan we op het treinstation Waterloo. Dan zie ik de poortjes waar we doorheen moeten, waar heb ik mijn treinkaartje gelaten? Ik doorzoek al mijn zakken maar geen kaartje. Ik had hem toch echt in een broekzak gestoken, hij moet er dus uitgevallen zijn. Ik loop terug naar ons treinstel en twijfel of ik wel de trein in moet stappen, hoe lang staat hij hier nog? Toch maar snel even de trein in en ja hoor hij lag in het gangpad naast mijn stoel. En snel maar weer de trein uit.

In 2015 waren we ook al in Londen, toen zijn we er zelf-vliegend naar toe gegaan. We  moesten toen met de bus van vliegveld Biggin Hill naar het treinstation maar dat kon alleen met een Oyster kaart en die hadden we toen niet. Twee oude vrouwtjes hebben de busrit voor ons betaald, later hebben we toen zelf Oyster kaarten gekocht.

Om bij ons hotel te komen gaan we een stuk met de metro. Vincent zoekt in zijn reisportemonee en jawel: zijn Oyster kaart zit erin. Die van mij ligt waarschijnlijk thuis, ik moet een nieuwe kopen.

Een paar honderd meter lopen en we zijn in ons hotel Melia White House – we slapen in het White House!

We hebben niet echt behoefte om iets toeristisch te doen, daarom houden we het bij een saunabezoek. De sauna bevindt zich op drie kwartier lopen aan de andere kant van de Thames, een mooie wandeling al moet deze wel deels weer onder de plu. Onderweg pikken we nog een ijsje en een biertje mee.

De sauna Pleasuredome heeft een bijzondere locatie namelijk in de in de pijler van bovenliggende treinrails. Zo nu en dan hoor je een trein over denderen, ik vind het wel grappig.

Eten doen we in een restaurant in Soho, Vincent kon zich het nog herinneren van het bezoek in 2015, ik zou het echt niet meer weten. Het klopte wel, ik heb er in 2015 ingecheckt.


vGkv85S
Eekhoorns in Southampton

Z4FgBB4
St. Pancras, daar vertrekken we morgen

8bjsFcm
Thames

9ctSZ3Q
Moderne telefooncel