Cruise NY – UK 21: Southampton verkennen

Na het ontbijt in ons hotel gaan we verder met de banner, gisteren de eerste 21 missies gedaan, vandaag de tweede helft. Qua afstand is het een stuk korter dan gisteren dus dat moet vandaag dus wel lukken. Onderweg uiteraard koffie en ijs. De plu gaat ook weer mee want er worden weer buien verwacht (en die komen ook).

Southampton is niet echt een bijzondere stad maar gelukkig leidde de banner ons langs enkele leuke plekken. Gisteren bijvoorbeeld kwamen we bij een enorme begraafplaats waar onder andere veel soldaten begraven liggen. De begraafplaats is bijzonder omdat de graven niet netjes in rijen liggen maar kris kras op de velden en tussen de bomen liggen.

Southampton kent veel parken in de stad, in de meesten zijn we wel geweest.

We zijn op een plek geweest waar nog resten van een oude muur staan en waar wat oude gebouwen staan. In de tweede wereldoorlog is nogal wat plat gegooid door de Duitsers, dit is overeind gebleven.

Het begin en het einde van de banner waren ook bijzonder: de start was de plek waar vroeger het stadion van de Saints stond (The Dell) en het eind was bij het huidige stadion genaamd St. Mary’s.

Ik kom weer in contact met de maker van de banner en we spreken af om om vijf uur een biertje te gaan drinken. Hij stelt voor om naar de pub ‘The Standing Order’ te gaan, goed idee: dat ligt ongeveer naast ons hotel. Dat was wel even gezellig tot zijn vriendin erbij kwam, ze had blijkbaar niet zo’n geweldige dag gehad want de stemming zakte gigantisch naar beneden.

We zijn snel vertrokken, hebben nog even een sauna gepakt, en zijn daarna weer teruggegaan naar The Standing Order voor wat fish and chips, we zijn nu eenmaal  in Engeland.

 

k8knLRD
Oude stadsmuur

Tzprh3b
Het oude deel van Southampton

4dD8CCF
Het oude deel van Southampton

SkkQFMg
Het oude deel van Southampton

Dj7RMzx
Het oude deel van Southampton

B3hcczc
Southampton

tR6rNmV
Poort voor het centrum van Southampton

LB29NtP
.

Jw8Svxt
St. Mary’s

Hh7dDkF
Resultaat van de Ingress banner

fqFtw8g
Dr. Who bestaat nog steeds

V8WM3Zm
In de pub ‘The Standing Order’

7xhgV7T
Iemand plassen?