Cruise NY – UK 19: Zeedag 8 van 8

Het is de laatste dag van de cruise, en vooral voor Vincent een hele drukke dag.

Na het ontbijt gaat hij eerst hardlopen op de derde verdieping elf keer rond de boot, daarna heeft hij dansles (vandaag is het de wals), dan nog één repetitie van het koor en uiteindelijk de voorstelling in de Queens Room.

Ik ga eerst naar de sportschool en duik daarna de mijn studiemateriaal in. Maar niet voor lang want ik wil Vincent nog wel even zien dansen in de Queens Room. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de docenten dat aanpakken, eerst mannen en vrouwen los van elkaar de pasjes leren en daarna als paren. En eerst een paar basis figuren en daarna uitbreiden. De meesten pakken het goed op, ook Vincent weet al snel de juiste passen te maken.

Omdat de groep groot is wordt het in drieën gesplitst. Vincent krijgt het uiteindelijk voor elkaar om in alle drie groepen mee te dansen.

Nog een beetje studie doen en dan is het alweer tijd voor de voorstelling van het koor. De zaal zit vol publiek inclusief onze diner tafelgenoten en de zes liederen die zij ten gehore brengen vallen zeer goed bij de luisteraars. Vincent heeft zelfs een stukje solo! Na de voorstelling laat het publiek duidelijk merken dat ze het prachtig vonden. Ook onze tafelgenoten waren enthousiast.

Vincent (in zijn nieuwe witte overhemd) is uiteraard een veel hogere standaard gewend maar hij heeft zeker wel genoten van het optreden.

Het is echt prachtig weer, na het optreden gaan we naar buiten op het dek om een biertje te drinken om tot rust te komen na deze drukte. Op het Lido dek kun je ook wat fastfood krijgen, ik heb wel zin in een broodje hamburger met friet. En toen bleek dat dat gratis was – het is maar goed dat ik daar pas op de laatste dag achter kwam.

De laatste keer een gezellige Friends of Dorothy bijeenkomst en dan moet toch echt de koffer tevoorschijn, om elf uur vanavond moet de koffer op de gang staan. Het avondprogramma op de boot is hier speciaal voor aangepast, niet om 22:30 en voorstelling in het theater maar om 19:00. Alvast een beetje inpakken en dan voor de laatste keer in ‘smart attire’ (nette broek, jasje) naar de voorstelling en het eten.

De voorstelling werd deels verzorgd door de vaste dansers en deels door de Barricade Boys.

Na het eten nemen we afscheid van de tafelgenoten, we hebben het met zijn zessen prima kunnen vinden.

Koffers verder vullen, inclusief colbert, en om elf uur buiten de deur zetten.

Dan nog even naar de Commodoore bar waar we nog wat bekenden zien en nog even naar de Yacht Club waar Vincent zich nog een tijdje op de dansvloer vermaakt en een praatje maakt met de dansleraar. Ik zit nog een tijdje te praten met de Nederlandse familie aan boord.

Het is rond half drie als we gaan slapen, morgen om acht uur moeten we de kamer uit zijn…

 

VvmfGj4
Dansles

WmV48Np
Na de laatste dansles

VdSmXgt
Het koor

fTFDhNB
Het koor

ZJT439n
Het koor

3D3PpXr
Bijkomen na dansen en koor

88DZtDC
Kijkje op het achterdek

KLckw6D
Borreltje.