Cruise NY – UK 16: Zeedag 7 van 8

Het is een zeedag, vandaag ga ik wel hardlopen, maar niet meteen – we hebben eerst nog een ander programma. Harry Potter op het dek, ontbijten en dan al paspoortcontrole voor ons bezoek aan Greenock in Schotland. In Reykjavik is de Engelse douane aan boord gekomen en gisteren moesten niet-Europeanen al op komen draven voor controle. Ze moesten hun paspoort afgeven en hopen die na ons bezoek aan Dublin terug te krijgen.

Wij Europeanen worden vandaag in restaurant Brittannia op dek 3 verwacht voor de controle en dat doen we dus direct na het ontbijt. Het gaat supersnel: je moet je pasje van de boot scannen en je paspoort laten zien aan een douanier, die kijkt je even aan en klaar. Niks paspoort afgeven, lekker simpel en makkelijk.

Na de paspoortcontrole gaan we naar de Britannia op dek 2 voor een rondleiding door de keuken. We worden aan de koks voorgesteld en een voor een nemen ze een clubje mensen mee voor een korte rondleiding, voor we het weten staan we alweer in een ander restaurant en mogen we nog wat vragen stellen aan de kok.

Wat mij het meeste opviel is dat elk restaurant aan boord een eigen keuken heeft, een eigen kok, eigen menu, eigen bedienend personeel en een eigen spoelkeuken. Ze werken helemaal onafhankelijk van elkaar.

We drinken nog even een kopje koffie en daarna ga ik 2 uurtjes hardlopen, 32,5 rondjes om het schip op dek 3, en vervolgens aan de studie.

Vincent heeft vandaag chacha-les en daarna koorrepetitie. Er wordt gestemd wat ze tijdens ons optreden woensdag tijdens de laatste zeedag gaan dragen. Het wordt zwart wit en laat hij dat nou net niet bij zich hebben. Dat wordt dus kleren kopen bij een van onze volgende stopplaatsen. Helaas is de gratis sauna nog steeds kapot, dan maar weer een middagje betaalde Spa. Gelukkig is de hete stoomcabine weer gemaakt.

We hebben vandaag een rekening gekregen met de bestedingen tot nu toe. Het lijkt allemaal redelijk te kloppen, er staan alleen twee regels op die we niet verwachten: twee keer 172 dollar service kosten. Daar hadden we niks over gelezen en ook niet voor getekend.

Ik begin hierover bij de Friends of Dorothy en daar vertelde iemand dat dat een algemeen bedrag is voor fooien – dat wisten we dus niet een we hebben her en der al fooien gegeven. Die persoon vertelde ook dat je die bedragen van je rekening kunt laten halen, dat hebben we gedaan, we tippen wel zelf.

Het is de laatste gala avond, de stropdas gaat weer om, vlinderstrik om, en weer eten met onze vaste tafelgenoten in de Britannia.

 

95ZZKqn
Loopband met uitzicht

SgtWLR9
Sportschool aan boord