Cruise NY – UK 15: Zeedag 6 van 8

Na het bezoek aan IJsland hebben we nu weer twee zeedagen voordat we in Greenock, Schotland, aankomen. Vandaag wordt voor de laatste keer de klok een uur vooruit gezet zodat we nu op Engelse tijd zitten, 1 uur achter op Nederland.

Ik had mezelf opgelegd dat ik elke zeedag zou gaan sporten, maar vandaag heb ik daar geen zin in. Lekker lang in bed blijven liggen en dan rustig ontbijten. Ook ‘zondig’ ik met internet, op het account van Vincent ben ik heel even online met maar één doel: even Harry Potter opstarten. Als je een hele maand lang elke dag een keer Harry Potter opstart krijg je aan het eind van de maand een flinke bonus, en die wil ik niet nog een keer missen (die van juli had ik al gemist).

Verder heb ik weer een flink stuk studie gedaan, en heb ik Vincent pagina’s zien omslaan bij het pianoconcert van James.

Vincent heeft wel hardgelopen, gerepeteerd met het koor, pagina’s dus omgeslagen en verder rustig boekje zitten lezen.

Om 5 uur is het weer tijd voor Friends of Dorothy, maar de rest van de avond wijkt af van de standaard avond.

Om 7 uur ‘s avonds is een optreden van twee pianisten die al quatre-mains spelend leuke muziek maken en grappen en grollen uithalen.

Daarna gaan we informeel eten in restaurant Lido, en om half elf is een speciaal optreden van het personeel aan boord. Mensen die normaal in de keuken staan of in de bediening bezig zijn staan nu op het toneel te zingen en te dansen en leuke acts uit te voeren, het mag dan wel niet altijd even zuiver zijn, het is leuk om te zien dat mensen hun andere talenten durven te laten zien.

De zaal is afgeladen; normaal wordt elke voorstelling 2x gegeven, eentje om 20:30 voor de mensen die vroeg in de Britannia gegeten hebben en eentje om 22:30 voor de late eters in Britannia zoals wij). Maar omdat er nu maar één voorstelling is gaat dat niet passen in de zaal. Er kunnen ongeveer 800 personen in het theater, en er zijn 2000 gasten aan boord. De zaal is dan ook afgeladen, en veel mensen staan ergens in het theater om het toch mee te kunnen maken.

Er zat ook nog een goed doel aan vast, na afloop mocht je wat geld doneren voor Help for Heroes (oorlogsveteranen).

Daarna zijn we nog even naar de Yacht Club gegaan; normaal is die zo goed als leeg, maar vanavond gezellig druk, we liggen pas om 2 uur in bed.

 

dQvsBfC
Midships bar

Zb27fDx
Commodore club

mVtz8XN
Zonsondergang

TqttdQ7
Zonsondergang

X8tBNHj
Kloffie voor niet-gala avonden