Cruise NY – UK 12: Zeedag 5 van 8

Vincent begint de dag weer met een dansles, de jive is het vandaag. Daarna mag hij weer bladzijden omslaan bij een optreden van de pianist James, net als enkele dagen geleden. Sauna en Friends of Dorothy completeren zijn dag.

Ik begin met sporten in de gym en stort me daarna op de vliegtheorie die ik wil gaan doen voor de instructeursopleiding. De klok is weer een uur vooruit (we zitten nu op IJsland tijd, twee uur achter op Nederland) gezet en het is alweer rond 1 uur in de middag voordat ik begin. Eerst studeren in de Garden Lounge, maar daar gaat een muziekquiz beginnen. Dan even naar de Queens Room, dan naar Coffee Carintha maar daar begint ook een activiteit. Op naar de Commodore Club, daar kan ik even rustig studeren tot een viertal mensen naast me erg gezellig worden. Op naar de Lido, ook dat gaat maar kort goed, plotseling wordt muziek aangezet. Terug naar de Garden Lounge, hier zit ik een tijdje tot mensen naast me een spelletje beginnen te spelen. Uiteindelijk weer naar de Coffee Carintha waar ik tot na zessen blijf zitten. Ondanks het vele verhuizen heb ik toch een hoop kunnen doen, ik heb flink voortgang geboekt.

Hierdoor heb ik wel Friends of Dorothy gemist, komt morgen wel weer.

Het is weer gala avond, de stropdas en vlinderstrik komen weer tevoorschijn. Bij het eten blijken Merv en Julie weer afwezig, we vermoeden weer zeeziekte. Misschien is een cruise niet zo handig als je snel zeeziek bent.

In het theater zien we weer de dansers en zangers met een ‘Tribute to soul and swing’ en Glenn MacNamara, de Frank Sinatra zanger, het valt op dat het theater lang niet vol zit. Ook daarna in de diverse bars op het schip is het vreselijk rustig. In de Golden Lion Bar is een karaoke entertainer bezig met een publiek van welgeteld 7 personen – met ons er bij.

En dat op gala avond.


gcrMQMc
Uitzicht op Garden Lounge en zwembad

zStHc8c
Centrale trappen tussen dek 1, 2 en 3

Bvv4bKk