Cruise NY – UK 10: Zeedag 3 van 8

We krijgen nu drie zeedagen achter elkaar, dit is wat ik graag wilde, tijd voor mezelf. Dat valt natuurlijk weer tegen, de dag is om voor ik boe of ba kan zeggen. Sporten in de sportschool, studeren en verhaaltjes schrijven over deze vakantie en dan is het alweer tijd voor Friends of Dorothy.

Vincent vult de dag met een les basisstappen Quick Step, de koorrepetitie, het 2e klassieke concert (dit keer zonder omslaan) en lezen in de Spa.

Ook is het tijd voor de was, bij het inpakken van de koffers thuis hadden we er al rekening mee gehouden dat ergens halverwege de vakantie een en ander gewassen moest worden, vandaag dus dan maar. Er zijn wasmachines aan boord maar die zijn meestal bezet, bovendien is het vakantie toch? Dus maar ingeleverd bij onze vaste kamerverzorger Jonamar en de kosten voor lief nemen.

Tijdens de Dorothy bijeenkomst hoor ik iemand praten over een cruise rond de wereld, dat duurt ongeveer honderd dagen. Dat is wel een heel gaaf idee. Later vertel ik dit aan Vincent, hem lijkt het idee ook wel leuk om een trip rond de wereld te maken, al is 100 dagen wel lang.

Het is weer gala avond maar daar hebben we niet zoveel zin in. In restaurant Lido mag je altijd eten in de kleding die je maar wilt dus dat hebben we maar een keer gedaan. Het is niet a la carte zoals in Britannia maar een lopend buffet, en daar is in Lido niks mis mee – sterker het eten is beter dan we verwacht hadden.

We kregen ook nog even bezoek van een oudere vrouw uit Londen, geboren in Slowakije, die erg verlegen zat om een praatje. Prima.

Na het eten nog even naar het theater voor een dans- en muziekshow. Dat was wel een beetje illegaal want volgens mij was galakleding vereist, ook al stond dat niet expliciet aangeven. Nou ja, we zijn niet weggestuurd.

Ik ben weer een dag los van het internet geweest, kijken of ik het die volle drie dagen vol houd.


r29rDLt
Zeedag

DH5zBbX
Er wordt gedanst in de Queens Room