Cruise NY – UK 6: Zeedag 1 van 8

Bij ons arrangement hoort dat we we ook in het restaurant Britannia mogen ontbijten. Dat doen we niet, we gaan ontbijten in restaurant Lido – het buffet restaurant op dit schip. Er is veel keus en de openingstijden zijn ook lekker ruim – in tegenstelling tot de Britannia.

Na het ontbijt verdwijn ik in de sportschool. Gisteren hebben we bij onze verkenning van het schip de sportschool gezien en er zijn genoeg apparaten om mijn trainingsschema op uit te kunnen voeren.

Vincent gaat hardlopen op dek 3 dat voornamelijk gebruikt wordt door power walkers, voor zijn gevoel voortstrompelende ouden van dagen.

Om twaalf uur ‘s middags gaat de klok een uur vooruit – dat gaat deze vakantie nog wel vaker gebeuren want we varen van New York met 6 uur tijdsverschil met Nederland naar Engeland met 1 uur tijdsverschil. Tijdens onze overtocht moet de klok dus in totaal 5 uur vooruit.

‘S middags zoek ik in de Garden Club een tafeltje, het is tijd om te gaan studeren. Ik wil een opleiding tot vlieginstructeur doen en daar hoort een hoop theorie bij. Ik ben een zelfstudie begonnen en wil tijdens de zeedagen op de boot een flink aantal lessen doornemen.
Ook gebruik ik deze middagen om stukken van dit verslag te schrijven.

Vincent heeft zijn eerste repetitie van het koor, dat samengesteld wordt uit zanglustige passagiers.

We krijgen dagelijks een ‘krant’ aan boord met wat wetenswaardigheden over de trip, en met het programma van de dag. We wisten van onze vorige cruise dat er vaak bijeenkomsten zijn van LGBT’s – dat heet dan ‘Friends of Dorothy’. In de krant stond een LGBT meeting aangekondigd voor vandaag 5 uur. Dat klinkt toch minder leuk dan ‘Friends of Dorothy’- maar het leuke is in ieder geval dat er een samenkomst is rond borreltijd.
En druk werd het, zo’n 20 personen waren aanwezig. Gezellig!

Om half negen is het weer tijd om te eten in de Britannia; om half elf is er weer een voorstelling in het Royal Court theater op dekken 1, 2 en 3 (zo hoog is het theater) voor in het schip.
Dit keer is er een optreden van een komiek en het optreden van een zang- en dansgroep die een ode brengen aan Earth Wind & Fire. De komiek is leuk – voor zover ik de grappen snap want er zitten wel wat grappen tussen die eigenlijk alleen door Engelsen zelf begrepen worden. Maar de grappen die ik snap zijn wel leuk.
Ook de groep die Earth Wind & Fire zingen en dansen zijn leuk; om half twaalf worden we weer los gelaten en is het bedtijd.

Het is trouwens een speciale dag voor mij – ik ben de hele dag internet-loos geweest. Er is aan boord internet mogelijk, je betaalt dan per minuut dat je online bent. Ik ben begonnen met rekenen wat het allemaal gaat kosten en wat ik er dan voor terug krijg, toen begon ik te bedenken wat het zou betekenen als ik gewoon een keer zonder internet ben. Waarom niet proberen dan een dat viel eigenlijk best wel mee, misschien ga ik wel de hele cruise zonder internet aan boord.
Dat is trouwens minder moeilijk dan het lijkt – op de dag en dat we ergens aan land gaan heb ik wel internet.
Vincent koopt wel wat internet tijd, vooral omdat hij heel graag het einde van de tour de france wil volgen en graag dagelijks de Volkskrant wil downloaden en lezen.

nkjD5Nx
Zeedag