Cruise NY – UK 5: De boot op

Vanmiddag gaat het dan gebeuren – we gaan de boot op!

Maar eerst nog een keer ontbijt bij Le Pain Quotidien, dan de koffers inpakken en uitchecken. Het is niet helemaal duidelijk hoe laat we er moeten zijn, in de papieren staat 2 uur ‘s middags genoemd, maar is dat de vertrektijd van de boot? Of worden we pas na twee uur toegelaten op de boot?

We gaan gewoon. Het is half twaalf, we bestellen een Uber en laten ons naar pier 92 brengen. Dat kost wel wat tijd, er staat een flinke file onderweg. Rond half een zijn we bij de boot, de koffers afgeven en dan de pier op. We zijn gewoon welkom, eerst moeten we douaneformulieren invullen voor Canada (daar zijn twee stops gepland), dan allerlei controles, meer papierwerk en dan krijgen we onze pasjes voor de boot. Deze pasjes kun je gebruiken om de deur van je kamer mee te openen, en je kunt er alles wat je koopt aan boord mee betalen. Denk aan eten en drinken, maar ook bestedingen in de winkeltjes aan boord.

We hebben kamer 5170, op dek 5. Onze kamer ligt mid-scheeps, ofwel we hebben geen raam of balkon in onze hut. Hier hebben we bewust voor gekozen, een kamer met een raam is aanzienlijk duurder en wij gaan ervan uit dat we niet op onze kamer leven maar op andere plekken op de boot.

Om vijf uur meldt de kapitein dat we iets later vertrekken omdat er nog wat mensen in de file staan op weg naar de boot. Dat zijn hoogst waarschijnlijk mensen die al eerder op de cruise opgestapt waren, en nu een dagje New York doen.

Om half zes komt dan de melding ‘All Aboard’ en gaan we vertrekken. We worden nog getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad, en gaan dan onder de brug Verrazzano-Narrows Bridge door het grote wijde water op. Onze boot, de Queen Elizabeth 2, kan maar net onder de brug door.

Na 6 uur ‘s avonds is nette kleding verplicht.  Op onze vorige cruise waren er ook wel wat kledingvoorschriften maar daar werd niet echt gehandhaafd. Hoe anders is dat hier – als we in korte mouwtjes aan een bar een drankje bestellen worden we weggestuurd…

Er zijn wel bars waar je zonder nette kleding terecht kan, maar het voelt niet echt geweldig als je bij een bar wordt weggestuurd.

Er zijn meerdere eetgelegenheden aan boord, wij hebben vaste plekken geboekt in het restaurant Britannia. In dit restaurant is overhemd, nette broek en colbert verplicht voor de mannen. Die hebben we gelukkig meegenomen, voor de speciale avonden waarop dat verwacht wordt – we hadden niet gedacht dat het elke dag verplicht zou zijn.

Nou ja, zo erg is dat nou ook weer niet, het eten smaakt er niet minder om.

FPTn9WH
Onze boot, Queen Elizabeth 2

vxhQBwt
Vertrek uit New York

DRJFmMd
Vertrek uit New York

ZcdXxVf
Vertrek uit New York

chcr89J
Vertrek uit New York

q9gfJHh
Vertrek uit New York

8hBdTch
Vertrek uit New York

tFRNw3c
Vertrek uit New York

2mCF68P
Vertrek uit New York

GLSnDxw
Vertrek uit New York

k4P6Jrg
Vertrek uit New York

Fd7C4Kp
Vertrek uit New York

GzZ9bBs
Vertrek uit New York

W3nGV36
Vertrek uit New York

rTpB5cx
Verrazzano-Narrows Bridge

BhFvvT7
Verrazzano-Narrows Bridge

K3Sqg56
Verrazzano-Narrows Bridge

LVt2zfF
Verrazzano-Narrows Bridge