Cruise NY – UK 4: One World Observatory

Hardlopen in Central Park in New York – dat had ik al een paar dagen in mijn hoofd. Zal ik het doen? En zo ja, wanneer dan?
Het wordt vanochtend, nog voor het ontbijt.
Het Central Park ligt een behoorlijk eind van ons hotel, dus in sportkleding de metro in en bij Central Park er weer uit. Daar ben ik het hele park hardlopend rond geweest, met een paar stops voor een foto en wat drinken. Her en der staan fonteintjes waar je wat kunt drinken – handig!
Na 12 kilometer hardlopen ben ik weer bij het beginpunt en pak ik metro terug naar het hotel.

Douchen en dan ontbijten, nu bij Le Pain Quotidien – dat hadden we al eerder gezien en leek een goede plek voor ontbijt. En dat was het ook, het beviel zelfs zo goed dat we besluiten hier morgen nog een keer naar toe te gaan.

Wat gaan we doen? In ieder geval de lucht in. Op het nieuwe One World Tradecenter gebouw? Of op de Empire State Building? Op die laatste ben ik al een keer geweest, dus wordt het omhoog naar de One World Observatory. Je kunt helemaal rond lopen en daarmee heel New York bekijken – mooi om te zien! We kunnen zelfs ons hotel gewaar worden.

We lopen even terug naar ons hotel – en dan komen we erachter dat het 9/11 monument niet uit één grote vierkante waterval bestaat, maar uit twee! Voor beide torens van de Twin Towers is er een monument.

Vincent wilde graag naar het United Nations gebouw. Hij probeert online kaartjes te regelen maar dan blijkt dat de eerste kaartjes pas per 1 augustus beschikbaar zijn – dan zitten wij al lang en breed op ons cruise schip. Dat wordt hem dus niet.
Tweede keus is een Ingress banner lopen. Ik vind er een die er wel leuk uit ziet, en bovendien heen en terug gaat over de Brooklyn Bridge. Dat lijkt ons wel wat.
Paraplu mee want er wordt weer regen verwacht vandaag.
Het is inderdaad een bijzondere brug, veel banen voor auto’s en vlak boven de auto’s langs een gedeelte voor voetgangers en fietsers. Her en der is dat pad erg smal en best wel gevaarlijk met fietsers die over het algemeen met een hoog tempo al bellend en schreeuwend voorbij komen.
Aan de Brooklyn kant moeten we een flink eind omlopen omdat een ander bruggetje, waar de route officieel overheen gaat, gesloten is. We zullen toch naar de andere kant moeten om de banner af te maken, dus flink omlopen. Gelukkig kunnen we onderweg een ijsje kopen.
En maar goed dat we de paraplu’s bij ons hebben, zo nu en dan regent het een beetje. Geen stortbuien gelukkig.

Eten doen we weer in SoHo – dit keer bij Lamano waar we heerlijke tapas eten.

 

k2hchDR
Meer in Central Park

SWK3McB
Hardlooproute in Central Park

3t9jZ7L
Uitzicht vanuit Observatory

rxfhTjD
Uitzicht vanuit Observatory

MDcZ9bd
Uitzicht vanuit Observatory

mhmbrbd
Uitzicht vanuit Observatory

NdXbX73
Uitzicht vanuit Observatory

9ShFnHQ
.

pW8frN3
Brooklyn Bridge

2Vmt3gZ
Brooklyn Bridge

b6q9s3N
Brooklyn Bridge

vHcHrHw
Brooklyn Bridge

Xcc6WS5
Brooklyn Bridge

mdvCRwx
Brooklyn Bridge

hc3tndq
Titanic Memorial

LgF5mWg
Titanic Memorial

mnH2K8m
Resultaat van onze Ingress banner

34SZnSr
Fietsenstalling op metro ontluchtingsrooster

3C75PgS
WTC by night