Cruise NY – UK 3: Bootje varen

De dag begint een beetje vreemd, we moeten voor Pokemon beide nog een level 3 raid doen om een speciale onderzoek opdracht uit te voeren, en als we wakker worden blijkt zo’n raid in de buurt te zijn.

Dus opstaan, en er naar toe en de raid uitvoeren.

Vincent was nog op zoek naar sportkleding, en onderweg hadden we een sportwinkel gezien. Dus op de terugweg naar het hotel sportkleding voor Vincent gekocht; blijkt die sportwinkel ook korte broeken te verkopen zoals ik die graag heb – dus heb ik ook nog een paar korte broeken gekocht.

En onze zonnebrand uit Nederland was niet goed meer, die was aan het schiften. Bij ons hotel zit een pharmacy, daar maar even wat zonnebrand gehaald.

Nu dat achter de rug is, terug naar het hotel om te douchen, en daarna ontbijt – dit keer bij Odeon.

Vincent had vlak voor het ontbijt een boottocht geregeld, na het (redelijk late) ontbijt zijn we naar de pier gelopen waar onze rondvaart begint. Er staat een lange, lange rij en de bedoelde vertrektijd van 1 uur halen we bij lange na niet. De boot kwam op zich op tijd aan, maar het duurde eerst al lang voordat iedereen van boord was, en vervolgens de nieuwe lichting aan boord zien te krijgen. Maar goed, we hadden geluk dat we als een van de eersten aan boord gingen en daarom op het bovendek konden vertoeven. Al snel werd de weg naar boven gesloten en moest de rest zich vermaken op lagere dekken.

De tocht ging langs Ellis Island (het eiland waar vroeger immigranten aan wal kwamen), het vrijheidsbeeld, Governors Island,en naar de Brooklyn Bridge, de brug die in 1875 gebouwd is en de eerste hangbrug in zijn soort was. Niemand geloofde dat de brug sterk genoeg zou zijn, om te bewijzen dat dat wel zo was is een delegatie met 21 olifanten de brug overgestoken – daarna begon men vertrouwen in de brug te krijgen.

Na terugkomst op de pier vanwaar we vertrokken waren besluiten we nog een wandeling te maken via de zuidkant van Manhattan en dan nog even Wall Street in. Dat gaat niet helemaal vanzelf, er was al voor de hele dag voorspeld dat er regen zou kunnen vallen – dat gebeurt natuurlijk tijdens de wandeling. Dus snel een overdekte bar zoeken om onder het genot van een biertje de bui af te wachten. Daarna de wandeling afgemaakt.

Na een cocktail in de bar van ons hotel eten we bij restaurant Edward’s dat ongeveer schuin tegenover ons hotel ligt. Lekker dichtbij dus.

 


bKLBK63
Skyline vanaf rondvaartboot

3gLV679
Onze opstapplaats

fZL55hz
Skyline vanaf rondvaartboot

6LD6dQr
Skyline vanaf rondvaartboot

Vd8rrZp
Skyline vanaf rondvaartboot

HqQ6FLh
Skyline vanaf rondvaartboot

sSW9HnF
Ellis Island

XJ5SNHK
Ellis Island

pPDDTjH
Vrijheidsbeeld vanaf rondvaartboot

zfwMppC
Vrijheidsbeeld vanaf rondvaartboot

qQtxnhH
Skyline vanaf rondvaartboot

vgF2XKd
Brooklyn Bridge vanaf rondvaartboot

jVF88vj
Skyline vanaf rondvaartboot

CMdw8hw
Ferry terminal

jv28K2C
Wall Street

Een gedachte over “Cruise NY – UK 3: Bootje varen

Reacties zijn gesloten.