Cruise NY – UK 2: Stadswandeling

We zijn vroeg wakker, dat zal met de natuurlijke klok te maken hebben die nog 6 uur verderop leeft.

Maar dat geeft niet, krijgen we een mooie lange dag voor terug. Het plan is een wandeling te gaan maken langs de westkust van Manhattan naar Time Square, daarna zien we wel verder.

Eerst ontbijt, dat doen we in het restaurant bij het hotel. Het is redelijk, maar wel duur, zo’n 25 dollar per persoon, dat vind ik nogal wat.

En dan naar buiten, wandelend eerst weer naar Ground Zero zodat we dat ook bij daglicht kunnen zien, en daarna door naar de kust en langs het water richting Time Square. We komen daarbij langs allemaal genummerde pieren, Vincent herinnert zich dat ons cruise schip bij pier 90 gaat aanleggen; dat is wel wat voorbij Time Square maar het is leuk genoeg om daar toch even langs te lopen. Er ligt nu een ander cruiseschip; hier moeten we woensdag zijn dus.

Time Square is wat het is – druk en heel veel reclame aan de muren van de gebouwen. We eten een wafel bij Wafel en Dinges, een Belgische wafelketen in New York.

Hier vlakbij zit een AT&T shop, tot nu toe zitten Vincent en ik samen via een hot-spot op één simkaart en dat is niet erg handig; dus naar de AT&T shop en een simkaart voor Vincent regelen.

Nu zijn we vlakbij Trump Tower – dus die ook maar even bezocht. Bij de ingang staan gewapende bewakers, dat ziet er wel intimiderend uit. Het gebouw bevat van binnen heel veel koper, ik was hier in 1994 met mijn ouders en ik kan me herinneren dat mijn moeder al dat koper prachtig vond. Buiten stond een groepje schreeuwende Trump-fans te demonstreren. Veel aandacht van de voorbijgangers kregen ze niet.

Als je vlakbij Trump Tower bent, dan ben je ook vlakbij Central Park, we zijn dus maar weer een stukje verder gelopen en een klein stukje het park in geweest. Op de hoek zit een dierentuin – die slaan we vandaag over. Aan de andere (korte) kant van het park zit een tavern, daar kunnen we vast wel een biertje krijgen.

Na het biertje reizen we met de metro naar het hotel, en wandelen vervolgens weer naar SoHo op zoek naar een restaurantje en wat gay leven in New York. Vlakbij de Stonewall Inn vinden we een restaurantje met de naam L’aille ou la Cuisse, daar hebben we lekker gegeten.

Toetje doen we niet, onderweg hadden we een ijstentje gezien met de naam Big Gay – daar moeten we natuurlijk een kleurrijk gespikkeld ijsje halen. Geduld is nodig – het is er druk en het gaat allemaal niet zo snel.

Dan nog een drankje in de iconische kroeg Stonewall Inn, dat is vooral voor het idee, niet omdat het nou zo’n geweldige gezellige kroeg is…

Klik op een foto voor een grotere versie.


RrLQLFW
WTC gebouwen

H2xz2rL
WTC gebouwen

qwkrxF8
WTC

XLD8gp3
9/11 monument

mk7FtXL
Nieuw WTC gebouw

rFfDthD
In WTC gebouw

m474tTh
In WTC gebouw

nM5Z2CT
Bootje

x32LRVP
Skyline

4c7pnvc
Kromme nieuwbouw

59W3LQt
Tafels en stoelen als 1 geheel

NHQmgqV
Stoelendak

cXKSqKZ
Museumboot

qBzzG36
Cruiseboot, niet de onze

gXZCj8X
wafels & dinges

wsDn94Z
Trump building

2FS4CFb
Trump building

wfShjMr