Zweden 2012: De laatste benen

Het ontbijt in het hotel in St. Michaelsdonn is net zo goed als het diner gisteravond, als dit standaard is in Sleeswijk-Holstein dan moeten we hier zeker nog een keer terug komen.

Gister had ik vliegmaatje en mede-eigenaar van het vliegtuig, John, aan de telefoon – hij stelt voor dat Vincent en ik de kist direct naar Lelystad vliegen omdat het vliegtuig na onze Zweden-tocht toe is aan een 50-uurs beurt. Hij gaat ons dan van Lelystad halen en naar Hilversum brengen waar mijn auto nog staat.

Per taxi terug naar het vliegveld, inpakken, tanken, betalen en op weg naar vliegveld Leer-Papenburg. Het ligt op de route naar Lelystad, we hoeven dan niet twee uur in 1x te vliegen en we kunnen nog even alle boeken bijwerken voor we in Lelystad de kist afleveren voor onderhoud.
In Leer-Papenburg bel ik de Duitse instantie waar ik een vliegplan kan indienen. Dat is nodig omdat we bij de volgende vlucht de grens over gaan, dan is een vliegplan verplicht. De dame aan de andere kant van de lijn doet erg lastig, normaal dreun je de gegevens op voor een vliegplan, maar zij doet erg lastig, neemt ongeveer alles wat ik haar opgeef in twijfel en zorgt ervoor dat ik een hekel aan haar krijg. Maar het lukt, het vliegplan is ingediend, en om drie uur mogen we opstijgen.
Vincent doet al het schrijfwerk in het vliegtuiglogboek zodat dat klaar is voor de onderhoudsbeurt.

En dan eindelijk de laatste vlucht van de vakantie, in iets minder dan een uur staan we op Lelystad en is het grote avontuur voorbij. John staat inderdaad voor ons klaar net als onze monteur Luuk van Wings over Holland, hij gaat de komende dagen de kist onder handen nemen.

Wat mij betreft is zo’n vakantie absoluut voor herhaling vatbaar!

De route van St. Michaelsdonn naar Leer:Klik voor een grotere kaart‘;
?>

De route van Leer naar Lelystad:Klik voor een grotere kaart‘;
?>

Voor de degenen die het interesseert: ik heb al die tijd rondgesleept met mijn fotospullen, een tas vol. Maar ik heb het niet een keer gebruikt, alle foto’s die je gezien hebt zijn gemaakt met mijn iPhone…

St. Michaelsdonn

Vreemde kist op Leer die parachutisten naar boven bracht

2 gedachten over “Zweden 2012: De laatste benen

  1. Riek

    Ik heb alles even doorgenomen en was ervan onder de indruk,jullie moeten een hele geweldige leuke vakantie gehad hebben,en wat geweldig dat Sietse zelf heefd gevlogen toppie hoor.
    Groetjes Riek.

Reacties zijn gesloten.