Sun ’n Fun 2011: Op naar Lakeland

Helaas.
Vliegen zit er vandaag weer niet in ondanks dat het weer ’s ochtends best redelijk lijkt. In de loop van de dag gaat er regen komen en omdat onze tocht tot ver in de middag gaat duren is het niet verstandig om nu te vertrekken. Dus de plannen maar omgegooid: vandaag naar Sun ’n Fun op het vliegveld van Lakeland, ongeveer een uur rijden van Orlando richting zuidwesten. Eerst rijden we nog even naar het vliegveld van Kissimmee om te melden dat we vandaag niet gaan vliegen, en om een kist voor vrijdag te reserveren, het ziet ernaar uit dat vrijdag het weer weer ouderwets prachtig wordt.

Op het vliegveld van Lakeland is een enorm terrein ingericht voor het tonen van allerlei vliegtuigen, er staat een bonte verzameling opgesteld: hoogdekkers, laagdekkers, 1-motorig, veel-motorig, helicopters, watervliegtuigen, verzin het maar, het staat er. In de hangaars staan geen vliegtuigen maar tonen vele bedrijven hun koopwaar zoals vlieginstrumenten, gereedschap, zwemvesten, vliegtassen, kaarten, olie, enzovoorts, enzovoorts. Marcel en ik vallen beide voor een vliegtas – een zeer handig ding met ontelbaar veel vakjes om al je vliegspullen en meer in kwijt te kunnen. Uiteraard met Sun ’n Fun korting.
Ook staat er een bedrijf dat schaalmodellen van heel veel verschillende types kisten kan maken, ik zit er zwaar aan te denken om een model van mijn vliegtuig te laten maken – in de echte kleuren.

Op het moment dat een vliegshow zou gaan beginnen trekken ook de wolken van de aanstaande regen het veld op. Er gaan een paar vliegtuigen de lucht in, maar die komen al snel , veel vliegtuigen stonden klaar om op te stijgen maar die zijn uiteindelijk weer teruggetaxied naar hun standplaats. Jammer, maar zaterdag zijn we hier weer, hopelijk maken we dan wel een leuke luchtshow mee.

De foto’s staan op mijn fotoalbum, en zijn ook te zien op de link hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *