Vakantie: Portugal 2009, dag 6

Uitslapen en lekker lang tutten in onze hotelkamer. En mierenmeppen.
Onderweg een hapje en een kopje koffie, en vervolgens wandelend naar het kasteel op de heuvel. Als je op het kasteel rond loopt heb je een prachtig overzicht over de stad, je kunt bijna helemaal rond lopen en dus elke hoek van de stad zien.

Vervolgens naar beneden en over wat pleinen wandelen. De sfeer is hier heel anders, gister in de bovenstad en bij het kasteel heb je allemaal gezellige kleine straatjes met mooi versierde en gekleurde huizen (al is de bovenstad wel enigszins in verval en besmet met graffiti), hier beneden zijn de pleinen groot en de straten breed.

De volgende missie is met de metro naar het terrein van de World Expo die hier in 1998 gehouden is. Vincent heeft toen de expo bezocht en was benieuwd hoe het er nu bij ligt en het blijkt dat de grote gebouwen nu onder andere dienst doen als winkelcentrum. We hebben nog wat rond gelopen en zijn met het kabelbaantje mee geweest, en vervolgens weer terug naar het hotel om ons op te frissen alvorens we weer gaan eten in de hoge stad.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15596237_izTsX&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]