Vakantie: Portugal 2009, dag 2

Om kwart voor acht zijn we er helemaal klaar voor en gaan we op weg Het doel is Spanje halen, en liefst een paar honderd kilometer na de grens. De dag begint goed, we kunnen uren lang zonder file rijden. Maar bij Tours gaat het mis, we moeten een tolweg op en dat geeft een gigantische vertraging. Tot voobij Boreaux blijft het kwakkelen, we verliezen een uur of vier door files en langzaamrijdend verkeer; dus toch nog aardig wat van Zwarte Zaterdag gemerkt.

In Spanje rijden we nog ongeveer honderd kilometer tot Vitoria Gasteiz, daar gaan we op zoek naar een hotel, we hebben 986 kilometer afgelegd in 12 uur 45 minuten, 77 kilometer per uur. Onderweg was het heet, de thermometer gaf bij tijd en wijlen temperaturen van boven de 35 graden aan.

Een hotel vinden is een, maar ergens kunnen slapen is twee, er zijn twee evenementen in de stad en alle hotels zitten vol. Maar een receptioniste was zo aardig ons een appartement elders in de stad aan te bieden en dat hebben we gedaan. Het blijkt een prachtig 6-persoons appartement te zijn met alles erop en eraan. Op een nabij gelegen plein eten en drinken we wat, rond half elf is het kinderbedtijd.

Morgen rijden we hoe dan ook naar onze eindbestemming Odemira, nog zo’n 950 kilometer te gaan. Harry is daar vanavond rond half zeven aangekomen.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15596179_PG2Pe&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]