Vakantie: Portugal 2009, dag 1

Harry, mijn zwager, is op de fiets onderweg van Houten naar Odemira in Zuid-Portugal.
Voor het geval dat je denkt dat er een tikfout staat, hierbij nogmaals die zin: mijn zwager, Harry, is op de fiets onderweg van Houten naar Odemira in Zuid-Portugal.

Harry is eerste pinksterdag (1 juni) op de fiets vertrokken. Een van zijn broers woont daar, en zijn droom was daar een keer naar toe te fietsen.
Ondertussen is hij bijna 6 weken onderweg en bezig met de laatste dagen; zijn broer fietst deze laatste dagen met hem mee.

Vandaag begint de schoolvakanties voor mijn neefjes en gaan we per auto ook richting Zuid-Portugal. Wij zijn: mijn zus Janna, mijn neefjes Maarten, Wouter en Casper, mijn vriend Vincent en ik. Met zijn zessen dus in een auto 3 dagen onderweg. Vincent en ik blijven nog twee nachten in Odemira en gaan dan naar Lissabon, mijn zus, zwager en jongens gaan dan drie weken verder vakantie houden.

Vanmiddag rond half een zijn we vertrokken maar omdat een deel van Nederland nu vakantie krijgt is het erg druk op de weg, we hebben een trage start. Pas na Antwerpen losten de files op en konden we met fatsoen doorrijden, alleen gehinderd door de Franse grens en begin- en eindpunten van tolwegen.

Rond half acht stoppen we in Rouen bij een Formule 1 hotel; nog even wat eten bij Hector Chicken en rennen met de jongens en daarna zo langzamerhand naar bed.

We hebben 518 kilometer afgelegd in 7 uur, slechts iets meer dan 70 kilometer per uur. Hopelijk gaat het morgen beter ondanks dat een zwarte zatedag voorspeld is in Frankrijk in verband met de veertiende juli komende dinsdag.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15596159_xHQve&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]