Londen 2008 – dag 3

Na weer een erg laat ontbijt in een koffiezaakje zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe lens voor mijn fototoestel, ik wilde er graag een bij hebben en met de huidige lage pond zou dat wel eens aantrekkelijk kunnen zijn. En ja hoor, we vonden een zaak die die lens nog op voorraad had (het was de laatste) en voor een zeer voordelige prijs: 195 pond, ongeveer 210 euro; de laagste prijs in Nederland is maar liefst 294 euro!
Vervolgens met de metro ingegaan en hebben we een bezoek gebracht aan de Milennium Dome, tegenwoordig O2 genaamd. Het is een enorme koepel met daarin allerlei activiteiten zoals theater, bioscoop, skibaantjes, restaurants, en nog veel meer. Hier gaat ook veel gebeuren als in 2012 in London de olympische spelen gehouden worden.

We hebben een tussenstop gemaaakt op Canary Wharf, nu een groot modern zakenhart. Het is allemaal erg niet-engels, geen bruine kroegen maar zeer modern allemaal.

Tegen de avond (het begint hier om vier uur al te schemeren) zijn we bij The Eye of London, het mega-reuzenrad. Een rondje duurt een half uur en geeft je een prachtig uitzicht over de stad, zeker zo tegen de avond als allerlei gebouwen prachtig verlicht worden.

Zouden we nog ergens kunnen eten op deze kerstavond. We hadden al een restaurant op het oog waarvan we zeker wisten dat die vanavond open zou zijn. Uiteindelijk bleek er van alles open te zijn en het lijkt er ook op dat we morgen, eerste kerstdag, ook wel wat te eten zullen vinden.