Londen 2008 – dag 2

We hebben geen ontbijt geregeld, en voelen ons dus niet verplicht om vroeg op te staan om het ontbijt niet te missen – uitslapen dus!
Ons hotel zit aan het plein Seven Dials, een grappig klein rond pleintje waarop zeven smalle straatjes uit komen; de bar van het hotel zit op een van de hoeken van het plein. Op een andere hoek zit een koffiezaakje Nero (een keten die je door de hele stad heen vindt), daar hebben we als ontbijt wat gegeten en gedronken.

Vervolgens met de metro richting de Big Ben en allerlei omliggende gebouwen. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende Westminster Abbey. Morgen willen we graag in The Eye of Londen, het grootste reuzenrad ter wereld, maar omdat het de 24e is morgen gaan we nu alvast voor de zekerheid kijken hoe tot hoe laat ze open zijn.
Je bent niet in Londen geweest als je niet bent wezen shoppen in Harrods. We hebben ons vergaapt aan de broeken, jassen en truien die ondanks dat ze in de aanbieding waren nog steeds belachelijk duur waren. Maar echt onvoorstelbaar waren de badjassen: tot 16000 pond…
Het kan ook goedkoper gelukkig, bij de electronica-afdeling heb ik een Nintendo DS gekocht voor 95 pond (nog geen 110 euro); nederlandse prijs: 130 euro.

Voordat we vanavond naar de show gaan eten we eerst in een een ‘pre- and post theater’ restaurant. Je kunt dan opgeven hoe laat je wilt vertrekken; men zorgt er dan voor dat je op tijd weer de deur uit bent.

En na het eten op naar het Palace Theatre! Het is van binnen precies wat je van een theater verwacht, erg leuk. Wij zitten beneden (stalles) en hebben een prima zicht op het toneel.
Monty Python is natuurlijk erg bekend om de droge, flauwe humor en we hopen maar dat we het een beetje kunnen volgen vanavond – ondertiteling is er niet. Gelukkig gaat dat erg goed, natuurlijk gebeurt het wel eens dat de zaal zit te schuddebuiken en dat wij het niet echt snappen. De voorstelling was erg leuk en in typische Monty Python stijl.
[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=6999049_JHBRv&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]