nepal-2008: Dag 4

Het geld is hier niet al te ingewikkeld, 1 euro is 103 rupes, ofwel gewoon het bedrag door 100 delen. Eten en drinken is niet duur zolang je geen import spullen neemt; een kopje koffie is bijvoorbeeld 15 rupes (15 eurocent dus) en een maaltijd zit vaak ruim onder een tientje per persoon, het hoofdgerecht ligt meestal rond de drie euro vijftig. Alleen als je er wat wijn bij drinkt dan verdubbelt de prijs zomaar.
De prijs van een cocktail is afhankelijk van wat voor drank je erin wilt: lokale drank of import.

Vandaag zijn we naar het lokale reisburo Highlander geweest om te kijken of we alsnog een trip naar Tibet kunnen boeken. Dat blijkt om meerdere redenen niet mogelijk, overland lukt niet omdat door aardverschuivingen de weg onbegaanbaar is, en via de lucht gaat ook niet lukken omdat het aantal vluchten zeer beperkt is, en het aanvragen van het visum te lang duurt voor de vlucht die we dan zouden moeten hebben.
Als alternatief hebben we gekozen voor een 8-daagse trektocht aan de voet van de Mount Everest – we gaan een stukje van de route doen die leidt naar basecamp voor de beklimmers van de Mount Everest. Een drager en een gids zullen met ons meegaan, vertrek is over twee dagen. Spannnend!

Vincent had een nieuwe zonnebril nodig: tot grote hilariteit van de nepalezen liep hij, zonder dat hij het zelf in de gaten had, rond met een zonnebril met maar 1 glas.
We zijn nog even bij de Garden of Dreams geweest, een prachtige tuin net buiten de drukke buurt Thamel. Onderweg zagen we weer eens een typische Nepalese verkeersopstopping – iedereen toeteren en totaal geen beweging.

Elke dinsdag wordt een dansvoorstelling gehouden in ons hotel, dat leek ons wel wat dus wij kaartjes gekocht en ernaar toe. Het bleek een rustige avond – we waren de enige twee toeschouwers! De voorstelling werd ingekort van vijf naar drie dansen.
De baas van het dansgezelschap gaf een inleidend verhaal; fotograferen is niet toegestaan en klappen ook niet, dat verbreekt de spirituele energie. We moesten eerst even mediteren om wat spirituele energie op te doen, daarna konden de dansen beginnen.
Na de op zich leuke voorstelling hebben we wat gegeten in het restaurant van het hotel – wij waren alweer de enigen…

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=5777236_nApzH&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]