nepal-2008: Dag 3

We hadden kennelijk slaap nodig, pas rond 11 uur zijn we opgestaan.
Het eerste doel was de tempel Swayambhunath die iets buiten Kathmandu staat op een heuvel. Je moet een enorme trap op die bevolkt wordt door apen die, als je niet oplet, he plastic zakken met eetwaar erin openscheuren en er met de buit vandoor gaan. Eenmaal op de tempel heb je een prachtig uitzicht over de stad. De tempel zelf is (net als veel andere bezienswaardigheden) niet echt goed onderhouden, monumentenzorg bestaat hier nog niet.
Opvallend veschil met andere aziatische landen waar ik geweest ben is dat hier ook vrouwen monnik zijn.

Het tweede doel voor vandaag is het Durbar plein, een plein vol met zeer oude gebouwen en tempels. Ook hier is de boel niet echt goed onderhouden en worden veel gebouwen gewoon nog gebruikt als bijvoorbeeld winkel of werkplaats.
Populair zijn de dakterrassen waar je wat kunt eten of drinken, wij hebben op zo’n dakterras genoten van een Everest biertje en ondertussen een enorme bui langs de bergen zien trekken.
Kennelijk is vliegeren hier een populaire sport, kijkend richting de enorme bui zagen we vele vliegers in de lucht.

Gisteravond hadden we in Thamel, het toeristische winkelgedeelte van Kathmandu, een thais restaurant gezien. Tijdens de zoektocht regende het zo nu en dan en viel de stroom uit (dat duurde enkele uren), maar gelukkig hebben veel winkeltjes een noodaggregaat zodat we toch nog wat konden zien en uiteindelijk de thai vonden.
Wandelend zijn we naar ons hotel gegaan door de donkere straatjes; de winkels zijn dicht en straatverlichting is er nauwelijks. Na 2x vragen kwamen we uiteindelijk bij ons hotel uit.

Veel toeristen zien we niet tot nu toe, en dat zal te maken hebben met het feit dat het hier nu de regentijd is. Niet dat we er veel last van hebben, het begint pas aan het eind van de middag.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=5773264_VKbC4&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]