Fotocursus

Nu ik een fototoestel heb met veel (instel-)mogelijkheden vind ik ook dat ik ermee om moet kunnen gaan, daarom ben ik op fotocursus geweest. Ik had op een startersavond van de Rabobank een fotograaf ontmoet die ook cursussen wilde gaan geven, ik heb gelijk gezegd dat ik belangstelling had.

Vandaag was dus de dag, het was de tweede keer dat hij de cursus gaf. Het ochtenddeel was theorie over diafragma, sluitertijden, iso, enzovoort, ’s middags zijn we de natuur bij Bunnik ingegaan om de theorie in praktijk te brengen.

Ik had al heel wat gelezen over de theorie, het enige nieuwe wat ik hoorde is hoe je met fatsoen een lichtmeting doet in de volledig manuele mode van de camera, tot nu toe liet ik dat altijd over aan de camera; maar nu weet ik ook hoe ik dat handmatig moet doen.

De middag was leuk om te doen, met een stuk of 8 gelijkgestemde mensen allerlei foto’s maken van vanalles en nogwat. Het enige wat aan de middagcursus verbeterd zou moeten worden (en gaat worden) is dat het wat gestructureerder verloopt – niet ieder voor zich maar gezamelijk opdrachten doen.

Al met al een leerzame dag; de cursusleider zinspeelde op een dag met een clubje mensen in een stad foto’s te gaan maken. Als hij dat gaat doen, dan ga ik mee!