Praag 2008, dag 3

Ontbijten doen we in de stad bij Hotel Europe, een grappig geel gebouw aan het Wencheslas plein, een langgerekt plein dat een beetje aan de Ramblas van Barcelona doet denken. Vervolgens gaat onze tocht verder door het centrum naar de Charles brug waar we de toren aan de kop van de brug in gaan om een mooi uitzicht over de brug en de stad te krijgen.

Het volgende doel was de brug oversteken en aan de overkant met een kabelbaan naar boven te gaan. Het oversteken van de brug bleek niet zo simpel als gedacht, aan de andere kant was de brug versmald in verband met werkzaamheden. De mensenmassa’s die van beide kanten kwamen werden niet in goede banen geleid met als gevolg een enorme opstopping. We hebben er zeker wel een half uur over gedaan om de 50 meter werkzaamheden te overbruggen.

Eenmaal boven aangekomen met de kabelbaan kwamen we in een prachtige tuin terecht met veel gele en rode tulpen en andere kleurige planten. Typisch een plek voor romantische momenten.

Er staat op de heuvel ook nog een toren (volgens Thomas van het hotel een replica van de Eiffeltoren, maar wij betwijfelen dat); we hebben de 321 treden naar boven doorstaan en werden getracteerd op een prachtig uitzicht over de stad. Het waaide nogal en dat kon je merken, de toren bewoog nogal…

Aan het begin van de avond pikken we nog even een sauna en tegen tienen gaan we op zoek naar een restaurant. Dat was dus foute timing, veel keukens sluiten rond die tijd. Gelukkig kwamen we nog ergens terecht waar de keuken wat langer open is; dit is dus wel iets om rekening mee te houden.