Praag 2008, dag 2

Na ontbijt en uitchecken wandelen we naar het Albert Bad, het grootste en bekendste bad van het dorpje. Onderweg komen we langs een bron waarvan je het water kunt drinken. Volgens de borden zit het water boordevol mineralen die heel goed voor de mens zijn; we krijgen gratis een glas van het water aangeboden. Het is niet te drinken, toch drinken we het op net als vele anderen die binnen komen vallen om een glas water te drinken.

Het Albert Bad is een oud badhuis dat van binnen flink gemoderniseerd is met behoud van de sfeer van het oude badhuis. In de binnentuin is een modern zwembad ingericht, in het oude gebouw is een sauna gebouwd die er nog erg nieuw uit ziet.

In de loop van de middag stappen we in de auto en rijden naar Praag. Over de grens kopen we een snelweg-vignet (9 euro voor een week) zodat we niet alleen over binnenwegen hoeven. Vanuit Bad Elster zitten we helaas wel voor meer dan de helft van de afstand aan tweebaanswegen vast, maar het was verder een prima rit, geen files ofzo.

We slapen in het Hilton hotel van Praag; een schitterend luxe hotel. De auto staat eronder in de parkeergarage.
Na inchecken gaan we gelijk wandelend de stad in, het is ongeveer een kwartiertje lopen naar de oude binnenstad. In dat gedeelte is een wirwar van allerlei steegjes en enkele grote populaire pleinen. En natuurlijk de Charles brug, een smalle populaire voetgangersbrug over de Moldau.

Voor het avondeten kwamen we terecht in een klein restaurantje met een heerlijke sfeer en lekker eten. Met name de inrichting en de muurschilderingen waren heel bijzonder, en de bediening zeer vakkundig. Genieten dus.

Als slaapmutsje hebben we een paar glaasjes Becherovka gedronken aan de bar in het hotel. De jongens Karel en Thomas vonden het kennelijk ook wel gezellig dat we aan de bar zaten, ze maakten regelmatig praatjes met ons, en lieten ons raden welke cocktail ze nou weer aan het bereiden waren voor hun klanten.