Praag 2008, dag 4

Na een duur kopje koffie in het hotel gaan we onderweg naar Dresden waar we nog een nacht zullen doorbrengen voordat we morgen weer onderweg gaan naar Nederland. De afstand Praag – Dresden valt erg mee, een kilometer of 200 dat grotendeels over de autosnelweg gaat. Op 1 stuk na, en daar raakten we in een file. Tomtom had allang aangeraden een andere weg te kiezen, dus zijn we omgekeerd en hebben een binnendoor weg genomen. Een gouden greep – het was een prachtig ritje en we hebben verder geen file meer gezien.

De grensovergangen Duitsland – Tsjechie en omgekeerd bestaan in feite al niet meer, je kunt gewoon doorrijden, er staat niemand te controleren.

In Dresden wilden we naar het Mercure Hotel, maar dat konden we niet vinden. Uiteindelijk bleek dat Tomtom ons niet helemaal op de juiste plek had afgeleverd, en dat het Mercure hotel was overgenomen door Bullman – tja, dan is het lastig zoeken.

Vlakbij ons hotel zit een warenhuis Karstad, we waren allang van plan een nieuw dekbed te kopen en het liefst in Duitsland – en dat is geslaagd. Als we thuis komen kunnen we onder een nieuw dekbed slapen!

Dresden wordt in tweeen gedeeld door de Elbe, wij zaten aan de kant van de Altstadt, aan de andere kant van de brug ligt de Neustadt.
De Altstadt is nogal een zooitje, ten eerste omdat er veel verbouwd wordt waardoor dit stadsdeel een grote bouwput is; ten tweede omdat het een mengeling is van oude en nieuwe gebouwen waardoor er geen eenduidige sfeer is, en ten derde omdat de oude gebouwen zeer vies zwart aangeslagen zijn.
Hier valt nog heel wat te doen om dit deel van de stad weer wat sfeer te geven.

De Neustadt is wat dat betreft een stuk leuker, het is een stuk harmonischer qua bouw en er zijn allerlei feestelijkheden gaande waardoor er een gezellige sfeer hangt. In dit deel hebben we bij een Thais/chinees restaurant wat gegeten.