Praag 2008, dag 1

Het is niet gegaan zoals het bedoeld was; het plan was om een vliegtuig te huren en samen naar Praag en Berlijn te vliegen.
Helaas struikelde ik anderhalve week voor vertrek over een stoeptegel, ging voorover, en verstuikte mijn pols; ik loop nog steeds met verband om mijn pols. Vliegen is niet verantwooord – dus is het vliegtuig afbesteld, en zijn we vandaag, koninginnedag, per auto vertrokken richting Praag.

Deze eerste dag is dus vooral auto (en file-)rijden, Vincent doet de eerste en derde stint, ik de tweede. We rijden niet direct naar Praag, maar stoppen eerst in Bad Elster, een duits plaatsje aan de grens met Tsjechie dat bekend is om zijn natuurlijke bronnen waar wij morgen, voordat we doorsteken naar Praag, ons tegoed zullen doen aan deze bronnen.

Na inchecken in een hotelletje beginnen we een wandeling richting het dorp om ergens wat te eten. Onderweg komen we een openlucht eet- en drink gelegenheid
tegen waar heksen een drank bereiden. Navraag leert ons dat het een plaatselijk gebruik is op de avond voor hemelvaart; in het bijliggend meertje zien we een heks op een bezemsteel in het water staan, na terugkomst van ons diner zien we dat van die heks alleen een smeulend vuurtje over is…