Vliegen op een Catana DV20

Vluchtnummer 308
Vluchtnummer 309

Vincent en ik zijn van plan om in het lange vrije weekeinde van koninginnedag en hemelvaart naar Praag en Berlijn te vliegen – zelf vliegend wel te verstaan. Ik heb bij Wings Over Holland een vliegtuig gereserveerd van het type Catana DV20. Op de vliegclub hebben we ook zo’n vliegtuig, de PH-MFT. Ik heb bij instructrice Helga twee lessen op de MFT genomen ter voorbereiding op de tocht naar Praag en Berlijn; de eerste vlucht ging uitstekend en Helga verklaarde dat ik ‘los’ was op de kist, maar dat een tweede les toch wel handig was omdat we niet alle oefeningen gedaan hadden.
Dus volgde een tweede les, maar dat ging in het begin wat minder goed – ik was er met mijn hoofd gewoon niet bij. Gelukkig gingen de landingen aan het eind van het uur wel weer goed.