Sneak Preview: Dunya en Desie

Op haar achttiende verjaardag krijgt Dunya tot haar grote schrik te horen dat ze uitgehuwelijkt wordt aan een Marokkaanse neef. Tegelijkertijd raakt Desie zwanger van haar rijschoolleraar. Ze weet niet of ze het kindje moet houden en besluit samen met Dunya op zoek te gaan naar haar biologische vader. Wanneer deze in Marokko blijkt te wonen, lijkt dit een uitweg voor hen allebei. In Marokko komen ze in komische, romantische en confronterende situaties terecht die hen uiteindelijk dwingen om keuzes in hun leven te maken.

Dunya en Desie is een leuke film; eerst kreeg ik een pro-Wilders gevoel omdat de film duidelijk liet blijken dat het islamitisch geloof ervoor zorgde dat het meisje Dunya niet kon gaan doen wat ze zelf zou willen. Later werd dit beeld gelukkig bijgesteld.