Madrid 2007: Dag 3

’s ochtends zijn we zoals gepland gaan winkelen in het gebied richting Chueca en dat ging een stuk beter dan gister. Binnen de korste keren hadden we vanalles gekocht.

In de middag zijn we naar het museum Reina Sofia gegaan waar hedendaagse kunst tentoongesteld wordt. We hebben daar vele schilderijen en andersoortige kunstvoorwerpen gezien; op de tweede verdieping is onder andere een grote tentoonstelling van Pablo Picasso (wat mij niet echt aanspreekt maar wel leuk om veel van zijn werk bijelkaar te zien). Datgene wat op de vierde verdieping tentoon gesteld werd sprak mij het meest aan. Ik als echte kunstkenner kende natuurlijk geen enkele naam van die kunstenaars, maar ik kon wel genieten van hun kunstwerken.

Vlakbij het museum is het grote treinstation van Madrid. Als je de stationshal binnen loopt verwacht je in de grote hal allemaal treinen te zien, maar nee, de grote hal is vol gepland met enorme grote planten. Pas als je het gebouw weer uit loopt kom je bij de treinen.

Onderweg naar het museum zagen we dat in een theater de musical ‘Queen, We Will Rock You’ wordt uitgevoerd. Ik ben altijd al een grote liefhebber van de muziek van Queen geweest, dus dat leek me hardstikke leuk om naar die musical te gaan. We achten de kans op kaartjes niet zo groot, maar toch maar proberen. En ja hoor, we hebben kaartjes voor de voorstelling van morgenavond!

Tijdens de wandeling kwamen we langs de zijkant van het warenhuis El Corte Ingles waartegen een flink stuk boven de grond een enorme kerstvoorstelling was gebouwd; er was muziek en er waren bewegende sprekende poppen waarmee een sketch werd uitgevoerd. Het plein stond helemaal volgepakt met ouders en kinderen, ze stonden te genieten van de voorstelling en alle ballonnen die uitgedeeld werden. Dit is kennelijk één van de kersttradities hier.

In Chueca hebben we gegeten bij El Jardin, alweer een erg moderne tent met wat duurder eten. Erg lekker, alleen waren we voor spaanse begrippen een beetje vroeg: om kwart over negen zaten we als enigen aan tafel…

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15572590_xHcGv&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]