Madrid 2007: Dag 2

Het ontbijt verloop chaotisch; alle tafels zijn bezet, borden zijn op, koffiekoppen zijn op, jus glazen zijn op, er zijn geen lepels en messen, en ook aan het lopend buffet is vanalles op. Met veel moeite sprokkelen we de benodigdheden bijelkaar en kunnen uiteindelijk aan het ontbijt beginnen.

Het weer is prachtig, blauwe lucht en 12 graden. Er loopt een kabelbaan naar een ander stuk van Madrid en we besluiten die trip te gaan maken. Vanaf het eindpunt van de kabelbaan moet je een prachtig uitzicht over de stad hebben, zeker met dit weer.
Helaas is het cafe/restaurant met het uitzichtpunt gesloten wegens verbouwing, we krijgen niet de hele skyline van Madrid te zien. Desondanks toch een leuke indruk gekregen van de stad, er zijn maar 4 echt hoge gebouwen, de rest komt niet veel verder dan 5 verdiepingen ofzo.

Terug in de stad gaan we naar het paleis, dat is wel leuk maar ook weer niet heel bijzonder.

We wilden nog wat boodschappen doen in Madrid, kleding kopen. Aan het eind van de dag duiken we de drukte in en bezoeken onder andere het gigantische warenhuis El Corte Ingles. Dat warenhuis is zo groot dat het in de binnenstad over verschillende gebouwen verspreid is.
Op de herenafdeling blijkt dat eigenlijk alleen maar merkkleding verkocht wordt voor veel te hoge prijzen; het winkelen lukt niet echt. Bovendien is het erg, erg druk. We besluiten morgenochtend nogmaals te proberen in een ander deel van de stad.

’s avonds eten we in een modern restaurant, gisteravond stonden we hier ook al voor de deur maar het was toen vol; vanavond waren we op tijd en konden er lekker eten.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15572548_kX6pV&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]