Madrid 2007: Dag 4

De dag begint cultureel, er is op dit moment een expositie van Andy Warlhol in het cultureel centrum Casa Encendida . Ik kende hem alleen van naam, dus eerst maar even op Wikipedia over hem gelezen. Dat helpt wel – lopende door de expositie snap je een en ander in ieder geval. Helaas is het wat klein uitgevallen, slechts een heel klein deel van de collectie was aanwezig; mocht ik ooit in de buurt van Pittsburgh komen, dan ga ik naar het museum aldaar dat volledig aan Warhol gewijd is.

Gewoontegetrouw als we in een vreemde stad zijn nemen we de metro en gaan naar een willekeurige plek aan de rand van de stad. We gingen nu richting zuiden en kwamen uit bij Villaverde Alto, een treinstation. Eenmaal boven aangekomen leek het een vreselijk saaie buurt, maar toen we een stukje de buurt in liepen bleek het toch een heel gezellige winkelbuurt te zijn.

Eind van de middag hebben we een sauna bezocht; dat was wel lekker alleen was de sauna niet al te groot en niet echt bijzonder.
Vervolgens snel iets proberen te eten want om 22:30 moeten we klaar zitten voor de musical die we vanavond te zien krijgen. Meestal zijn de restaurants om 9 uur ’s avonds nog leeg – maar niet vanavond! Uiteindelijk komen we bij een Cubaan terecht die nog bijna helemaal leeg is, en dat is vreemd omdat andere restaurants allemaal vol zijn. Het eten kwam op tijd, en was nog heerlijk ook.

Precies op tijd zaten we op onze plek in het Tëatro Häagen-Dazs voor de voorstelling ‘We will rock you’. Ook hier hadden we ons via Wikipedia voorbereid omdat het wel in het spaans zal zijn en we er dus niks van zullen verstaan.
Het theater op zich is hardstikke leuk, het lijkt heel sterk op het theater van de Muppet show en het is klein en intiem. De voorstelling is prachtig, ik ken alle nummers van Queen, dus het was een feest van herkenning. Alleen zoals verwacht was bijna alles in het Spaans, ook de liedjes waren vertaald, dus het verhaal was nauwelijks te volgen. Als het aan mij ligt ga ik nog een keer naar Engeland waar de voorstelling nog tot oktober 2008 gespeeld wordt.
Desondanks was het een prachtige voorstelling en hebben we genoten.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15572600_JxZgD&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]