Madrid 2007: Dag 1

Vorig jaar zijn we rond kerst en oud/nieuw naar Parijs geweest, dit jaar is het Madrid geworden. Vandaag, 2e kerstdag reizen we af met de trein naar Schiphol, en vervolgens per KLM naar Madrid. Na een voorspoedige trip komen we tegen 2 uur ’s middags in ons hotel aan; we laten onze boeking in het hotel zien waarna het meisje achter de balie zegt ‘I am sorry, we have no room, we have problems on the first floor’. Gelukkig was er wel iets geregeld, ze ging met ons naar buiten en bracht ons naar een ander hotel van dezelfde keten zo’n vijf minuten lopen verderop.

Het hotel zit vlakbij de Gran Via, een grote straat die de stad van oost naar west enigszins doormidden snijdt. Ten noorden van de weg zit de buurt Chueca met veel kleine winkeltjes en ’s avonds veel homoleven. Aan de zuidkant vlakbij ons in de buurt zijn de straten met grote warenhuizen a la Bijenkorf en V&D, het aparte is dat het er overdag niet al te druk is, maar ’s avonds extreem druk. Dit komt waarschijnlijk omdat de winkels tussen 2 en 5 dicht zijn, en daarna tot 8 uur weer open. Of het heeft misschien iets met de kerstperiode te maken.

Deze eerste middag/avond verkennen we de buurt enigszins en bezoeken de grote kathedraal naast het paleis; van buiten is het indrukwekkend, maar van binnen valt het een beetje tegen.
’s avonds eten we heerlijke tapas ergens in Chueca.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15572527_DafC5&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]