Vakantie: Moskou – Peking, dag 15

We gaan op excursie naar de Chinese Muur (de chinezen zelf noemen hem The Great Wall). Om 9:00 moeten we in de lobby zijn en zodra we onze hotelkamer uit lopen zien we onze reisgenoten uit Mongolie weer, het gesprek gaat nog steeds over diarree, veel mensen hebben nog steeds last. Ook mijn buik werkt nog niet echt mee helaas.
De rit duurt ongeveer anderhalf uur inclusief een verplichte stop bij een staatsbedrijf waar ze mooi beschilderde koperen potten en dergelijke maken.
Ook bij de muur, 95 km uit het centrum van Peking, is het grijs en mistig en dat is erg jammer voor de foto’s. We kunnen kiezen: met de kabelbaan naar boven naar de muur of lopend. Wij besluiten met de kabelbaan omhoog en lopend naar beneden.

De muur is in de 16e eeuw voltooid en is 6300 kilometer lang. 90% van de muur is in verval en enkele stukken worden goed bijgehouden voor onder andere toeristen. Ook sponsoring doet zijn intrede, het stuk muur waar wij waren was ‘mede mogelijk gemaakt door Henkel’. Hetzelfde zag je ook al in de verboden stad.
De muur is gebouwd om vijanden buiten China te houden, het stuk waar wij waren was in heuvelachtig gebied en bestaat uit een aaneenschakeling van zeer ongelijkmatige trappen, erg lastig lopen. Om de zoveel meter is er een torentje. En dat 6300 kilometer lang, ongelofelijk.

Na het bezoek aan de muur werden we meegenomen naar een lunch, die hapjes die ik gehad heb smaakten prima, maar mijn ingewanden stribbelden nogal tegen.
Na een bezoek aan een winkelcentrum (waar naar mijn gevoel niemand zin in had, maar ja het hoorde bij het programma) was het tijd om echte Peking Duck te gaan eten. Vincent heeft ervan genoten, ik kon helaas weer nauwelijks een hap naar binnen krijgen.

’s Nachts ging het bij mij helemaal mis, vele vele malen naar de wc…

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15716825_RHSk9&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]