Vakantie: Moskou – Peking, dag 16

Gelukkig hield het ’s ochtends op en na wat thee en wat yoghurt zij we een stukje gaan wandelen richting het treinstation waar we aangekomen waren.
Vervolgens hebben we de metro genomen naar een buitenwijk om te kijken hoe het daar is. De metro is behoorlijk modern en kost maar liefst 3 Yuan (30) cent. We zagen hier een vorm van reclame die we in het westen nog niet tegen gekomen waren: in de tunnelbuizen zelf zijn enorme rijen beeldschermen aangebracht waarop reclame te zien valt. Door de reclameteksten met dezelfde snelheid over het scherm te laten bewegen als de metro rijdt lijkt het alsof de tekst stil staat. Erg grappig.
We moesten overstappen naar een metro die enkele meters boven de stad rijdt (en nieuwe kaartjes kopen), dat is leuk want dan zie je ook nog wat.
We stapten twee haltes voor het einde uit en we kwamen in een gezellig chinees straatje uit met kleine restaurantjes en handelaartjes. Dit is wat ik me meer voorgesteld had! We zijn per metro naar nog een andere buurt gereden waar we hetzelfde straatbeeld tegenkwamen.

Toch wel jammer dat mijn ingewanden niet zo meewerken, ik had graag wat meer willen genieten van de chinese keuken. Vanavond heb ik het bij een maissoep gehouden terwijl Vincent zich uitgeleefd heeft op een soort van rundvleesschotel…

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15716828_W4pQC&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]