Vakantie: Moskou – Peking, dag 6

Gisteren had de trein de anderhalf uur vertraging alweer goed gemaakt, en slechts een paar minuten te laat stoppen we in Irkutsk. De afgelopen dagen in de trein zijn omgevlogen, maar gister op het perron ergens met een lekker weertje deed me wel verlangen naar een tijdje uit de trein om even lekker van het weer te genieten. Op het perron zien we Victor nog lopen, en jawel, met een doosje vodka! Die had hij dus verborgen gehouden voor Galya.
Om half tien ’s ochtends staan we voor het station, het is al 24 graden. Een bus brengt ons naar hotel Baikal in het plaatsje Litsvyanka op zo’n 70 kilometer van Irkutsk. Nu begin ik me pas vies en plakkerig te voelen, de afgelopen dagen is me dat helemaal niet opgevallen. Lekker douchen en badderen!

Rond het middaguur zijn we van het hotel richting het meer gelopen, na een paar kilometer vonden we een leuk plekje om even wat te eten – en jawel het zat vol met Nederlanders, maar toch lekker Baikal vis gegeten.

In de buurt is een ski-piste en kabelbaan waarvandaan je naar een punt kunt lopen waar je een prachtig overzicht over het Baikalmeer hebt. Dat leek ons wel wat, dus naar de kabelbaan en naar boven. De af te leggen afstand viel eigenlijk erg tegen, we hadden een flinke wandeling verwacht maar na 20 minuten stonden we al op het uitzichtpunt; door de heiigheid hadden we helaas niet het ultieme uitzicht.

Voordat we vertrokken richting Moskou waren we bij de GGD op bezoek geweest over benodigde prikken; DTP en Hepatitis A bleken voldoende, met de kanttekening dat er enge teken rond het Baikal meer te vinden zijn. Je kunt ervoor ingeent worden, maar daar moet je al weken van tevoren mee beginnen – daar waren we al te laat mee. Aan de andere kant werd het risico niet zo hoog ingeschat omdat we niet zo lang bij het Baikal meer zijn en omdat we geen trektocht door de bossen houden. Toch werd ons deet aangeraden voor preventie en een tekentang voor het verwijderen van teken. Beide hadden we bij ons, maar toen we eenmaal bij het uitzichtpunt waren realiseerden we ons dat de boel nog in de koffers lag, een beetje laat want we waren al meerdere keren door hoog gras en groen heen gewaad, en we moesten nog het een en ander voordat we weer terug waren. Handig…

Het is hier erg warm, rond de dertig graden en erg vochtig. Na een paar verkoelende biertjes bij het hotel, waar we ook nog twee bruidsparen voorbij zagen trekken, zijn we richting het dorpje Litsvyanka gelopen voor een maaltijd. Het dorpje blijkt erg klein te zijn, maar we vinden toch nog een restaurant aan het water om nog wat te eten.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15716785_qBUiv&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]