Vakantie: Moskou – Peking, dag 7

’s ochtends worden we weer opgehaald en, na een bezoek aan een openluchtmuseum over de huizenbouw van deze streek, worden we naar een hotel in Irkutsk zelf gebracht. Wij komen in een zeer luxe vier-sterrenhotel terecht, inclusief airco – heerlijk. Volgens mij zitten er trouwens alleen maar Nederlanders in het hotel.
De rest van de dag hebben we wat rond gewandeld door de stad, het is een mengelmoes van oude houten huisjes, verwaarloosde grote gebouwen en keurig onderhouden gebouwen. We zijn even over de markt gelopen, een stelsel van kleine winkeltjes, nauwe doorgangen en overdekt met zeil. Het is er zeer warm, maar ook in het centale shopping center is geen airco, het is er benauwd. Er zijn hier trouwens veel luxe artikelen te koop zoals mobiele telefoons, camera’s, merkkleding en dergelijke waarvan de prijzen op westers niveau zijn – niet voor de rus met de pet dus.

Vlakbij het hotel zit een restaurant dat aanbevolen werd; het zat uiteraard al vol toen wij er naar toe wilden. Dus zijn we doorgelopen naar de rivier de Angara (Irkutsk ligt niet aan het Baikal meer) waar we een steakhouse gezien hadden. De ingang was niet echt uitnodigend en toen we in het halletje kwamen zagen we een stel foto’s hangen die sterk aan een nachtclub doen denken. Waar zijn we nou weer beland?
Gelukkig viel het mee, later op de avond is het misschien een nachtclub, nu kun je er gewoon heerlijk eten. De rekening was wel ongeveer 2x zo hoog als wat we gewend zijn.

Als afzakkertje nemen we meestal een vodka-jus maar dat kennen ze in Rusland niet. In dit hotel maakten ze er voor ons wel een mix van, maar ergens anders kregen we een losse vodka en een losse jus. Maakt niet uit.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15716791_e66La&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]