Weißensee 2007 – dag 4

Janna is jarig! En dat had de vrouw des huizes goed onthouden, als kadootje kreeg Janna van haar een fles champagne. Zeer attent.
Het schijnt trouwens dat haar man de burgermeester is, we slapen hier dus op stand.

Het lukte niet om negen uur bij de langlauf-verhuur te zijn, het werd kwart voor tien. Er hingen nog drie paar ski’s en die waren gloednieuw, ze waren net binnen gekomen. Omdat het sneeuwde hebben we ze eerst meegenomen naar ons pension en de bui afgewacht.
Rond het middaguur stonden we op de latten, en konden we onderweg. Er waren drie routes: 4.5, 6.5 en 10 kilometer. Ik vond het niet echt geweldig, het is een voor mijn gevoel een erg onnatuurlijke beweging, je moet sporen volgen en kunt niet of nauwelijks een zijdelingse beweging maken. Mijn voeten staan normaal iets naar buiten gedraaid maar nu zijn ze gedwongen recht te staan, niet echt prettig.
Ik heb uiteindelijk het korte rondje gedaan, Janna heeft met heel veel plezier de tien kilometer gedaan.

Janna koos ervoor om weer te gaan eten waar we gister ook geweest zijn, een uitstekend restaurant. En zoals overal raakten we aan de praat met andere Nederlanders die uiteraard ook voor het schaatsen kwamen. Van hun hoorden we dat ook alle tochten voor volgende week afgelast zijn, er komen weer hogere temperaturen en het wordt dus niks meer met het ijs. Voor het eerst in het 19 jarig bestaan de deze alternatieve elfstedentocht moet alles afgelast worden.

Na het eten zijn we naar de tent gegaan waar normaliter deze avond het blarenbal zou worden gehouden, eerst omgedoopt tot sneeuwbal en sinds vandaag balenbal geheten. Er speelde een uitstekende band en er werd op banken en tafels gedanst; ook Janna was op de tafels te vinden!

Het was behoorlijk druk in de tent ondanks de afgelastingen, kennelijk zijn toch veel nog veel mensen naar de Weißensee gekomen.