Weißensee 2007 – dag 3

Het plan voor vandaag was om eerst nog een jas voor mij te kopen in de tent, dan nog een paar boodschappen te doen, vervolgens langlauf ski’s te huren en dan langlaufen. Maar daar kwam niks van terecht. Wel een jas gekocht (kostte maar liefst 15 euro!) plus nog wat andere zaken, maar daarna teveel staan praten en informatie ingewonnen zodat we besloten het anders te doen.
We zijn met de skilift naar boven gegaan, daar in een flets zonnetje erwtensoep gegeten en vervolgens weer wandelend naar beneden gegaan.

De wandeling was mooi, we hebben prachtig uitzicht op het meer gehad; alleen hadden we beide na afloop last van de knieën. Als dat morgen maar goed gaat.

Om drie uur ’s middags was er een briefing in de tent over de toestand van het ijs. Er blijkt 1 meter en 30 centimeter sneeuw op het meer te liggen Die sneeuw drukt het ijs naar beneden waardoor er water op het ijs komt en een pap vormt met de sneeuw. De pap bevriest nauwelijks omdat het niet genoeg vriest. De hoop is dat het de komende nachten flink gaat vriezen zodat de pap hard wordt waarna met klein en groot materieel een ijsbaan gemaakt kan worden.
En een schaatsbare baan wordt niet voor maandag verwacht – als wij alweer thuis zijn.

Na de briefing zijn we naar de langlaufverhuur gegaan om te kijken of we ski’s konden reserveren. Nee dat gaat niet, we moeten 9:00 voor de deur staan is het advies. Kijken of dat lukt.

Na het avondeten in een prima italiaans restaurant zijn we naar de feesttent gewandeld maar die was dicht. Dat was ook gepland alleen hadden wij dat niet goed in de gaten.

Het werd dus een avondje lezen.