Weißensee 2007 – dag 5

Met name Janna heeft last van spierpijn; opstaan gaat rustig aan en Janna besluit vandaag niet te gaan skiën. Ik wil nog wel, dus rond half twaalf gaan we richting skischool, ik in schaats/skikleding. Eerst wandelen we langs de tent om uit te vinden hoe laat de bus morgenavond verterkt. Dat is nog niet bekend, het hangt af van de aankomsttijd morgenochtend van de bus uit Nederland met nieuwe gasten. Morgen in de loop van de dag wordt het bij de tent bekend gemaakt.

Bij de skischool aangekomen blijkt dat het vandaag niet meer gaat lukken om les te krijgen, we maken een afspraak voor morgenochtend voor ons beide.

Ik ben terug gegaan naar het pension, Janna is nog wandeling gaan maken. En onderweg zag ze mensen schaatsen op het meer! Er is een 400-meter baantje gemaakt waar een paar mensen rondjes draaien, dat wil ze morgen ook nog even doen na het skiën (ondanks hetschaatsverbod – het ijs kan absoluut geen grote massa’s dragen, maar een enkeling gaat prima).

We hebben op uitnodiging weer gegeten bij de italiaan; we hebben gegeten met mensen die we de afgelopen dagen hebben leren kennen.
Vervolgens nog even naar de tent waar het erg rustig was – kennelijk zijn al veel mensen naar huis vertrokken. Vandaag was de laatste dagkrant van de organisatie, ook zij zijn bezig met inpakken en gaan binnenkort terug naar huis. Het blijft aan alle kanten een trieste bedoening dat er niet geschaatst kan worden.
Ook de Kenianen vertrekken, ze gaan wellicht proberen een schaatstocht in Finland te doen.