Weißensee 2007 – dag 2

Door de sneeuwval in Duitsland schoot de rit niet echt op; om half negen waren we pas bij München terwijl normaliter negen uur de aankomsttijd bij de Weißensee is. Bij een rast-stätte in de buurt van München hebben we wat ontbeten, en vervolgens weer verder.
Gelukkig was de weg ten zuiden van München weer open toen wij er langs moesten. De rit in Oostenrijk verliep voorspoedig zodat we uiteindelijk om twee uur ´s middags op de plaats van bestemming waren – 5 uur later dan normaal.

Ons pension ligt in het dorp Gatschach en heeft een prachtig uitzicht over de Weißensee, en de bergen aan de overkant van het meer. Er ligt hier een meter sneeuw, een prachtig gezicht!

Voor de schaatsers en de fans is een feesttent opgezet waar vanavond een feest wordt georganiseerd. We zijn ´s middags al even langs gelopen om de boel te bekijken. Onderweg naar de tent viel het op dat de meest gesproken taal hier Nederlands is, gevolgd door Fries en op de derde plaats Duits.
Na het bezoekje aan de tent en een flinke bel Glühwein zijn we in een restaurant in de buurt wat gaan eten en vervolgens weer terug naar de tent waar we gezellig hebben zitten babbelen met anderen die ook zo graag hadden willen schaatsen. Het is niet anders…
Plotseling komen de Kluners uit Kenia de tent binnen – groot applaus en iedereen heeft belangstelling voor de jongens. Ze worden gevolgd door een camera-ploeg en door Bart Veldkamp. Ook de Kenianen zouden vrijdag 200 kilometer gaan schaatsen, maar dat moet dus ook verschoven worden naar volgende week (mocht het ijs dan wel goed zijn).

Al met al is me de bustocht erg meegevallen, en ziet het er hier schitterend uit; we gaan ons hier wel vermaken de komende dagen!