Parijs 2006: Dag 1

We hebben een korte vakantie tussen kerst en oud/nieuw ingepland: 3 dagen naar Parijs.
Vandaag vertrekken we; eerst met de trein naar Rotterdam, en daar met de Thalys van 8:00 uur naar Parijs alwaar we iets na elven aankomen. Er zijn nog tussenstops in Antwerpen en Brussel; het stuk tussen Antwerpen en Brussel gaat in een slakkengang, maar het stuk Brussel – Parijs gaat in een flink tempo en neemt slechts een uur in beslag.

Op Gare Du Nord kopen we een metrokaartje voor 3 dagen onbeperkt metro-en – lekker handig, je hoeft niet na te denken, gewoon de metro in als je zin hebt. Vervolgens naar ons redelijke hotel Hotel Des Archives om de koffers weg te brengen; om 12 uur zijn we klaar om de stad in te gaan.

Al voor vertrek hadden we bedacht dat we wat plekken wilden bezoeken waar het boek De Da Vinci Code zich afspeelt, te beginnen bij het Ritz hotel waar hoofdrolspeler Landon ’s nachts wakker gebeld wordt. Als handleiding gebruiken we deze route.
Vervolgens zijn we naar het Louvre vertrokken, en hebben de piramides en schilderijen gezien die in het boek voor komen; het beroemste schilderij is uiteraard de Mona Lisa. Niet dat dat nou zo’n bijzonder schilderij is, maar er stonden ontzettend veel mensen in de hal om het te kunnen bekijken. Je vraagt je trouwens wel af hoe ze in het boek zo snel achter het schilderij hebben kunnen kijken, er zit een enorme glasplaat voor.

Vervolgens zijn we via de Champs Elysees en de Arc de Triomphe naar station Saint Lazare gegaan waar in het boek als afleidingsmaneuvre een treinkaartje gekocht wordt. Het station op zich is niet echt bijzonder, maar wel grappig om er even geweest te zijn.

Dit was genoeg voor 1 dag, dus even naar het hotel (waar we prompt in slaap vielen), en vervolgens voor een aperatiefje naar het Open Cafe. De dag hebben we afgesloten met een diner in het gezellig drukke restaurant Le Chant des Voyelles.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728545_3KiwR&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]