Wereldhavendagen

Vincent had vanuit zijn werk een uitnodiging gekregen om tijdens de wereldhavendagen mee te komen varen op de Nieuwe Maze, de boot van het havenbedrijf in Rotterdam.
’s avonds zijn we opgestapt om te kunnen genieten van een concert van allerlei pluimage in de haven bij de Willemsbrug, en van het vuurwerk dat ’s avonds laat afgestoken zou worden.

Bij vertrek was het prachtig vaarweer, maar volgens de weersverwachting was er een storm op komst die rond half tien zou kunnen arriveren. Daarom werd het vuurwerk vervroegd naar 10 uur; gelukkig kwam de storm wat later.

Op zich heb ik weinig van de wereldhavendagen meegekregen, het varen ’s avonds bleef beperkt tot dobberen bij de Willemsbrug, en de meeste activiteiten waren ’s middags al geweest. Misschien volgende keer maar eens overdag ernaartoe.