Vliegen: Aeorbatics les 5

Vluchtnummer 267
Vluchtnummer 268

Na de vorige les hing het zwaar in de lucht – als ik het goed genoeg doe met Sebo mag ik daarna solo aerobatics doen. Dat leverde bij mij nogal wat (gezonde) spanning op, Sebo kon dat duidelijk aan mij merken.

En inderdaad, na een kwartiertje met Sebo gevlogen te hebben moest ik terugvliegen naar het veld, en hem uit het vliegtuig laten.
Sebo ging op zijn witte stoeltje voor de hangaar zitten met en kopje soep terwijl ik opsteeg en naar een hoogte van 2000 voet klom. Op die hoogte aangekomen moest het echt gaan gebeuren – helemaal alleen een serie figuren doen: stijle bocht – wingover – barrel roll – wing over andere kant op – barrel roll andere kant op. Het ging allemaal prima, en na de oefeningen stond ik helemaal stijf van de adrenaline – wat een kick!

Terug op de grond had Sebo uiteraard een en ander aan te merken, maar dat moet ik de komende tijd bijschaven.

Ik ben solo aerobatics – wat nu?
Nou, ik heb nog maar een paar figuren geleerd; de volgende stap is meer figuren leren, en daarna figuren combineren. En bijschaven, bijschaven en nog eens bijschaven. Genoeg te leren dus.