Canada 2006: dag 16

Er op uit in Quebec
Quebec is een wat vreemde stad – er is een hoog deel en een laag deel. Het hoge deel is ommuurd, het lage deel aan de waterkant heeft een gracht om zich te beschermen. Achter het hoge ommuurde stuk is later de stad verder uitgebouwd, en in dat deel zat onze bed&breakfast.
Vanuit onze b&b richting oude stad kom je al snel een hoge rotswand tegen, met een lift (of trap) kun je naar boven. Van daaruit ga je dan nog een stuk omhoog richting de gezellige straat St. Jean.
Als je die straat uit loopt richting rivier kom je bij een poort in de muur die de hoge stad omringt, voorbij de poort kom je in het echte oude deel terecht. Het is een mooi onderhouden oud centrum met vele restaurantjes en winkeltjes.
De oude lage stad kun je bereiken met een soort lift op wieltjes die schuin naar beneden gaat. Ook beneden kom je in een prachtig onderhouden oud stadje uit.
Quebec doet erg Europees aan; dat zijn uiteraard de Franse invloeden.
De ommuring stamt uit de 18e eeuw; die was nodig om aanvallen van Engelsen vanuit Amerika af te slaan.

Uiteindelijk hebben we dik vier uur door de stad gewandeld; vervolgens wat bier op een leuk terrasje, en lekker uit eten.
In Perce had ik een man kreeft zien eten en dat zag er heerlijk uit. Ik had spijt dat ik dat daar niet genomen had. Om het een beetje goed te maken besloot ik hier in Quebec kreeft te eten (Vincent ging aan de sneeuwkrab). De ober haalde een levende kreeft uit een aquarium en zette hem op een weegschaal om het gewicht te bepalen. De weegschaal stond naast en tafeltje waar twee vrouwtjes zaten te eten – die schrokken zich helemaal wild toen ze die levende kreeft naast zich zagen! Later toen ze weggingen wensten ze ons veel succes met de kreeft…

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728765_4oXrE&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]