Canada 2006: dag 11

Via Amerika richting Perce
We gaan weer onderweg, richting noord-oosten. We zien wel hoever we komen.
Voor de afwisseling rijden we niet terug via Toronto, maar gaan we door de staat New York in Amerika. Bij Niagara zijn er meerdere bruggen die van Canada naar Amerika leiden, en omdat we daar geen files op zagen staan leek het een leuk en goed plan.
Maar helaas.
Ondanks dat er helemaal niet zo’n lange rij voor de grens stond duurde het toch behoorlijk lang voor we bij de overgang waren. En toen werden per buizenpost ook nog onze paspoorten naar een ander gebouw gestuurd waar wij ook naar toe moesten. Daar vervolgens papieren invullen, vingerafdrukken maken, foto maken, veel stempels ontvangen en 6 dollar per persoon inleveren. De hele exercitie bij de grens heeft ons bijna een uur gekost, en dat kwam mijn humeur niet echt ten goede.

De tocht door de staat New York verliep verder voorspoedig, en de grens over naar Canada was in 1 minuut gebeurd.

Bij Montreal in de spits weer wat files, mede door een pechgeval op de middelste rijstrook.
Rond half acht hebben we de snelweg verlaten en zijn we op zoek gegaan naar een hotel; we vonden er een bij Berthierville – niet echt bijzonder maar ach, we zijn er op doorreis. Volgens Carola zijn er wel meer hotels in de buurt, maar dan aan de zuidkant van de rivier; dan zouden we eerst met een pontje over moeten, maar daar hadden we geen zin in.

Bijzonder bij uit eten gaan blijft dan je vrijwel altijd gratis water aangeboden krijgt; het wordt nog bijzonderder als je weet dat het zwaar gechloreerd kraanwater is; niet te zuipen dus.

Vandaag hebben we 746 kilometer afgelegd in 9:50 uur.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728685_TyvyZ&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]