Canada 2006: dag 10

Fietsend naar de Niagara watervallen
Het ontbijt was wat aan de vroege kant in onze bed&breakfast – van half 9 tot 9, maar was verder prima verzorgd.
Vincent leek het leuk om per fiets naar de watervallen te gaan, een fietstocht van zo’n 25 kilometer.
Zo bedacht, zo gedaan; om 11:45 zaten we op de fiets. Maar al snel kwam voor Vincent de man met de hamer, en halverwege vond ik het eigenlijk beter om maar terug te keren, en met de auto te gaan. Maar Vincent hield vol en rond half drie waren we uiteindelijk bij de Niagara Falls.

Tijd om wat te eten en te drinken.
Een thermometer gaf aan dat het zo’n 32 graden was bij de watervallen.
Vervolgens zijn we met een boot heel dichtbij de watervallen geweest; iedereen had een regencape gekregen; zoniet dan was je doorweekt geweest. Het was een prachtige indrukwekkende boottocht tot vlakbij (althans zo leek het) de plek waar het water neerstortte.

De terugweg op de fiets ging een stuk beter; de wind was ons goed gezind, en er was nu meer bergafwaarts dan bergopwaarts. En de zon stond een stuk lager. We deden er nu maar 1:45 over, en hebben ook nog tijd kunnen vinden om onderweg wat wijn te proeven en te kopen.
Bij het inleveren van de fietsen werd ons verteld dat de temperatuur uiteindelijk opgelopen was tot 41 graden!
In totaal hebben we overdag tijdens het fietsen ongeveer 4 liter water per persoon gedronken.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728678_b5DkF&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]