Canada 2006: dag 12

Onderweg naar Perce
Het ontbijt in het hotel mocht je zelf bijelkaar zoeken op een plastic bord, en er was plastic bestek; sinasappelsap kwam uit een automaat in plastic drinkbekers; het enige leuke aan het ontbijt was het oude vrouwtje die erg haar best deed om het je, ondanks alles, erg naar de zin te maken door bijvoorbeeld veel koffie aan te bieden.

Onderweg naar Quebec besloten we door te rijden naar Perce, slechts 750 kilometer na Quebec. Het is een plaatsje aan de oostkust van Canada in een prachtige omgeving; een van de attracties is walvis kijken.

Carola meldde een te rijden afstand van zo’n 865 kilometer; we besloten onderweg te gaan en te stoppen als we geen zin meer hadden verder te rijden.
De lange tocht bracht ons door vele dorpjes (ergens halverwege hield de snelweg op), over bergen en langs de zee; op zich allemaal mooi om te zien – alleen de tweede helft van de tocht regende het pijpestelen.

In het plaatsje Carleton wilden we gaan overnachten, het zag er vriendelijk en gezellig uit. Helaas was alles vol omdat er een blues festival (in de stromende regen) gaande was; ook de volgende plaatsen zaten vol. Uiteindelijk kwamen we bij een bed&breakfast terecht in Caplan via een informatieburo. Niet echt ideaal, maar vooruit. Een restaurant zat kilometers verderop en de badkamer moesten we delen met meerdere andere kamers.
’s avonds na het eten hebben we nog op onze kamer een lekkere fles wijn opgemaakt die we bij de Niagara falls hadden gekocht.

We hebben vandaag 789 kilometer afgelegd in 8:50 uur.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728748_zxd2F&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]