Canada 2006: dag 9

Van Montreal naar Niagara-on-the-lake
Op tijd opstaan, ontbijten, koffers inpakken en auto (een Toyota Corolla) halen.
Na betalen en koffers in de auto laden konden we onderweg naar de Niagara watervallen. Montreal lag al snel achter ons, en we schoten flink op richting Toronto, ondanks dat de maximum snelheid 100 km/uur is (bijna niemand houdt zich daaraan). Rond spitsuur moesten we door Toronto; we waren flink gewaarschuwd door inwoners van die stad voor files rond die tijd, maar eigenlijk viel het ontzettend mee. Het heeft 3 kwartier extra gekost om door de stad te komen in verband met ongelukken.
Carola, onze GPS in de auto, hielp ons door de tijd door bij te houden hoeveel kilometer we nog moesten.

Onderweg was het kennelijk heet, tegen de 40 graden volgens de thermometer in de auto. In de auto met airco hebben we daar gelukkig weinig van gemerkt.
De reis van Montreal naar onze eindbestemming heeft uiteindelijk 662 km en 8:10 uur geduurd.

Onderweg zagen we vele, vele wijnboerderijen, kennelijk is dit een uitstekende plek voor druiven.

Volgens The Rough Guide was het niet zo’n goed plan om in het plaatsje Niagara een plekje te zoeken omdat het er zo vreselijk vercommercialiseerd zou zijn; op aanraden van The Guide zijn we naar Niagara-On-The-Lake gegaan, en dat is inderdaad een lieflijk klein stadje in de buurt van de watervallen. Via Tourist Information vonden we een prima Bread and Breakfast; na een prima maaltijd in het centrum van het stadje, met heerlijke wijn uit de streek, zijn we op tijd naar bed gegaan in een uitstekende kamer met een compleet stille airco.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728673_G6BPo&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]